Sella

Tisztelt Válaszadó! Gondozott SM beteg vagyok, Lemtrada kezelést kapok. Az idei koponya MRI leletben a következőket írják: Anatómiai variáció: partialis empty sella. A jobb arteria vertebralis mérs. gracilis. A jobb ACP döntően a communicans posterioron át a jobb ICA-ból telítődik fel. Szeretném megkérdezni, hogy szükséges-e a fentiek további vizsgálata, ha igen, akkor milyen szakrendelésen? A tavaj MRI leleten ezek az eltérések nem voltak rajta. Az alább felsorolt tüneteimet okozhatják-e ezek az elváltozások? Homályos látás a bal szemen (nincs szemészeti oka) ; hajhullás; extrém száraz bőr; állandó - szűnni nem akaró fáradtság; nagyon erős fejfájás, legtöbbször a bal szemből kiindulva; állandó, hangos fejzúgás; fázékonyság; gyengeség. Vérvétellel a vérszegénységet kizárták. TSH 3 havonta ellenőrizve.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza SM témában

Kedves Kérdező!

A leírt, erekre vonatkozó leírás úgynevezett anatómiai variáció.Ennek A tünetek kiváltásában szerepe nincs. Lemtrada kezelés alatt előfordulhatnak nem kívánatos hatások.Ezeket beszélje meg kezelő orvosával.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. május 09., 18:03; Megválaszolva: 2019. május 13., 06:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...