• szklerózis ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot 42 éves férfi vagyok a napokban neurológián ásitási problémák miatt eeg majd AD EEG vizsgálatot csináltak kiegészítve Baep vizsgálattal .Az eredmény alapján mondták központi idegrendszeri probléma lehet mini stroke ér betegségek vagy sklerózis stb A qEEG hyperventillatio hatásásra jelentkező intermittált generalizált müködészavart jelzett mely elsősorban agytörzsi projectios jelként értékelhető. A hallópálya agytörzsi szakaszának myelinkárosodással járó működészavara a jobb oldali oliva superiorban Éber állapotban intermittált genearizált működészavar észlelhető melyhez jobb frontális irritativ elemek is keverednek. AZ ÉBERSÉGI SZINT CSÖKKENÉSÉVEL PÁRHUZAMOSAN GENERALIzált theta aktivitás jelentkezett INTERMITTÁLTAN VERTEX HULLÁMOK szimmetrikus alvási orsók helyenként K komplexumok jelentkeztek . MRI még nem készült azt mondták nem sürgős Kérdezném hogy ez a myelinkárosádás miatt szkelrózis multiplex lehet e vagy akadhat más amiért ez károsodhatott ? Vagy más dolog is állhat mögötte ? mikor a szklerózist kérdeztem nem kaptam sajnos egyértelmű magyarázatot Tisztelettel köszönöm válaszát

        Dr. Fehér Gergely válasza a ásítás, EEG, sclerosis multiplex, demyelinsatio témában

        Kedves Kérdező! A fenti eredményeket fenntartásokkal fogadnám, az EEG, BAEP stb. vizsgálatok klinikai jelentősége az utóbbi időben jelentősen viszaszorult a modern koponya képalkotóknak köszönthetően (itt elsősorban a különböző MR technikákra gondolok). Az ásítási probléma keringészavarra nem jellegzetes, sclerosis multiplex sem okoz ilyen tünetet. Célszerű lenne az MR vizsgálat kivitelezése bármiféle diagnózis kimondásához. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. július 22., 15:36; Megválaszolva: 2020. július 22., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.