Nem tud ásítani!

Kedves Doktornő! Gyerekem refluxos kisbaba kóra óta, a tünetek 1 éve fokozottabban jelentkeznek, de ezt kezeli gasztroenterológus. Erről az egy betegségről tudnunk. 1 évvel ezelőtt teljeskörű neurológia kivizsgáláson volt (fizikális vizsgálatok, EEG, vérvétel extrém ritka betegségek vizsgálata miatt) azért mert napi szinten csuklott. A csuklás mögött neurológiai elváltozást nem találtak, reflux betegség igazólódott. Ezzel egyéb teendő nincs. Ami miatt írok, hogy 1 hete arról panaszkodik a gyermekem, hogy nem tud ásítani. Ez alatt azt értem, hogy magától amikor érzi, hogy fáradt/ unatkozik, akkor nem tud (úgy mint régebb) , hanem panaszkodni kezd, hogy vigyem orvoshoz, hogy gyógyítsák meg, hogy tudjon ásítani újra. Ha megkérem, hogy tátsa ki a száját és csináljon úgy mint ásításkor, akkor azt tudja "imitálni", de valahogy nem jön ez magától. Ezzel Ön szerint igényel neurológiai kivizsgálást? Egy évvel ezelőtt tényleg mindent megnéztek a neurológián 3 napig voltunk kórházban, amit csak lehetett, akkor igaz a csuklás alatt... szóval teljesen elbizonytalanodtam. Mit tegyek Ön szerint? Gyerekemet tavaly rengeteg helyen vizsgálgatták (neurológia, gasztroenterológia, lázgörcs, krupp, folyamatos nátha miatt állandó füll-orr gégészet) és nem viselte jól, én mégkevésbé, azóta pszichológushoz kell járnom. Most is bőrgyógyászatra kell vinnem (mert szétvakarta az anyajegyét, állandó sebeket is vakar magára) , reflux miatt is újabb kórházi móka következik. Szóval, hacsak Ön szerint nem indokolt, akkor újabb helyre (neurológia) nem vinném. De nem vagyok orvos, ezért mindenhova elviszem ahova szükségesnek gondolják a szakértők. Házirvosunk, soha semmit nem tart indokoltnak (ezért késett a reflux diagnózisa éveket) , uh. sajnos az ő véleményére nem tudok adni. Kérem írja meg nekem, hogy az ásítás miatt indokolt-e neurológia szakrendelés felkeresése. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza ásítás, önártalom, gyermek témában

Tisztelt Érdeklődő!

nem, ilyen betegség nincs. Ami viszont aggasztó lehet, az az önártalom ("állandó sebeket is vakar magára") . Lehet, hogy valami miatt mégiscsak előnyt jelent számára orvoshoz menni, és ezért kéri, hogy az ásítás hiánya miatt menjenek orvoshoz... Én hajlok arra, hogy megvédjem a háziorvos kollégát-talán valóban nem volt elkerülhetetlenül szükséges az a sok vizsgálat, amin ez a kicsi gyermek átment..Beszéljen erről is a pszichológusával. Gyógyulást a gyermeknek és felhőtlen, szorongásmentes anyaságot Önnek.

Kérdés: 2017. február 06., 08:17; Megválaszolva: 2017. február 07., 10:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
állandó ásítás
Kedves doktor nő Körülbelül három hete állandó asitas és sohajtasi ingert érzek, háziorvos rahallgatott a tudomre nem hallott semmi rosszat, nem...
Gyakori ásítás
szeretném megkérdezni, hogy naponta többször ásitok s hogy lehetne ennek utána járni mi is lehet az oka a problémámnak! köszönöm
Ásítás

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék az orvostudomány mai álláspontjáról az ásítással kapcsolatban. Eddig több helyen azt olvastam, hogy...

Legionella - ásítozás?!

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Július vége óta küzdök különféle légúti panaszokkal. Eleinte fulladásos jellegűek voltak,  fájt a hátam és a...

Áram

Én csak azt szeretném meg tudni hogy a 3 éves kislányom ágya mellett pont, van egy konektor.Ez okozhat-e neki valami féle gondot! ...