Sztrók

A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy az állapota változatlan. CT vizsgálaton is volt, ott friss sérülés nyomát látták. Gyógyszereket kap és tornáztatják .Azt mondják keveset eszik, még kevesebbet iszik de rengeteget alszik . Éjjel egyszer amikor felébredt nem tudta hol volt. Mikor az anyukám bekísérte a kórházba tiszta volt a tudata. A kérdésem az lenne hogy a sok alvás rosszat jelent? Mennyi idő után látszik hogy javul-e az állapota vagy sem? Húsz évvel korábban már kapott egyszer sztrókot, az nem volt ennyire súlyos, abból felépült és évente kapott infúziós kezelést. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján nagymamája súlyos állapotban van.Ismétlődő stroke,ebben a magas életkorban veszélyes.A sok alvás, és az étvágytalanság rossz előjelek. Ennek ellenére,előfordulhat, hogy lassan, hosszabb idő múlva ismét kialakul egy stroke utáni, egyensúlyi állapot, de a károsodások egy része minden bizonnyal maradandó lesz.Ilyen esetben az esti, éjszakai zavartság is gyakori.Az infúziós kezelések jók, de sajnos,újabb stroke kialakulását nem akadályozzák meg.

Reméljük, a látogatási tilalmat hamarosan feloldják,és részt vehetnek nagymamájuk ápolásában.Minden jót kívánok.

Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 02., 18:02; Megválaszolva: 2020. június 05., 08:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...
Nootropil..cavinton elhagyható-e
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem...
MR agykoponya
Édesapám 1 hónapja elszédült, kórházban stroke osztályon 2 hétig kezelték. Magas vérnyomásra szedett Betaloc gyógyszerét leállitották mivel a...
Stroke tárgyköre
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesapám stroke-ja még júliusban volt, 10 napot a Neurológiai Osztályon, öt hetet a Rehabilitációs Osztályon...