• Sztrók

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy az állapota változatlan. CT vizsgálaton is volt, ott friss sérülés nyomát látták. Gyógyszereket kap és tornáztatják .Azt mondják keveset eszik, még kevesebbet iszik de rengeteget alszik . Éjjel egyszer amikor felébredt nem tudta hol volt. Mikor az anyukám bekísérte a kórházba tiszta volt a tudata. A kérdésem az lenne hogy a sok alvás rosszat jelent ? Mennyi idő után látszik hogy javul-e az állapota vagy sem ? Húsz évvel korábban már kapott egyszer sztrókot, az nem volt ennyire súlyos, abból felépült és évente kapott infúziós kezelést. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján nagymamája súlyos állapotban van.Ismétlődő stroke,ebben a magas életkorban veszélyes.A sok alvás, és az étvágytalanság rossz előjelek. Ennek ellenére,előfordulhat, hogy lassan, hosszabb idő múlva ismét kialakul egy stroke utáni, egyensúlyi állapot, de a károsodások egy része minden bizonnyal maradandó lesz.Ilyen esetben az esti, éjszakai zavartság is gyakori.Az infúziós kezelések jók, de sajnos,újabb stroke kialakulását nem akadályozzák meg. Reméljük, a látogatási tilalmat hamarosan feloldják,és részt vehetnek nagymamájuk ápolásában.Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. június 02., 18:02; Megválaszolva: 2020. június 05., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.