• Neurologia eredet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Nagyon furcsa és szerteágazó tüneteim vannak ezek megitélésében lenne szükségem segitségre. Idén februárban vettem észre, hogy a szívemnél heves dobogást érzek. Vérnyomas mérés során 120 fölötti nyugalmi pulzust is tapasztaltam. Ez a probléma még mindig jelen van csak annyiban változott hogy az utobbi időben nem csak akkor érzek melléütést ha magas a pulzusom hanem rendes 80 90/perc értéknél is. Ezzel a tünetettemmel kapcsolatbam kardiologia kivizsgálas nem történt. Időközben 1-2 hónapja tapasztalok olyan tüneteket hogy reggel(nem minden reggel) arra ébredem hogy valamelyik kezem első 3 ujja zsibadt vagy csak a hüvelykujj bizsereg ha hozzáérek. Mozgatás hatására pár percen belül múlik és a nap folyámán csak néha apró szürkálásokat érzek. Egy hete érzem azt hogy viszket a jobb talpam ami naponta többször előjön aztan pedig múlik vakarás hatására nem erősödik. 2 hete eszek magnézium citrátot eddig nem éreztem javulást. Sajnos Dr.google-nál már jártám és nagyon félek hogy valami durva neurologi betegségem van konkrétan sclerosis multiplex. Kérdésem az lenne hogy ezek a tünetek jellemzőek e a sclerosis multiplexre? Illetve milyen megbetegedések okozhatják ezt? Tudom távgyógytani nem tud de ha valami iránymutatást kaphatnék megköszönném

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szívdobogás, zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A leírt megfigyelések egyáltalán nem jellemzők sclerosis multiplexre.Annál inkább idegfeszültségre,indokolatlan félelmekre, melyek egészségi állapotára vonatkoznak. Lehetséges, hogy eredetileg valami egyéb negatív behatás érte, ami miatt elbizonytalanodott.Nyugodt élet, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, redszeres testmozgás,ezek az irányok. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 26., 17:59; Megválaszolva: 2020. május 27., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.