• Szívdobogások mozgás hatására

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm? A kérdésem az volna, hogy néha miért lassul le a szívverésem, ha hirtelen felkelek vagy lefekszek és egyéb hirtelen mozdulatokra? Aztán visszaáll a normál tempóba. Káros szenvedélyeim nincs, vérnyomás és pulzus értékeim jók, szoktam mozogni is átlagos mennyiséget. Most gyógyultam fel egy kemény megfázásból. Meniere szédülésre szedek Betaserc, Benfogamma és Nootropil gyógyszereket. Néha vannak különféle szívritmus zavaraim, ekg nem mutatott eltérést. Ezek általában stresszes és hidegfront érkezésekor jelentkeznek. De mitől van ez a belassulás? Köszönöm a válaszát

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívdobogás témában

        Kedves Kérdező, testhelyzetváltozás valóban befolyásolhatja a pulzusszámot sok egyéb tényező mellett. Azt, hogy ez kóros-e, az Ön esetében egy részletesebb fizikális vizsgálattal, valamint EKG-val lehetne tisztázni. Mivel egyéb ritmuszavart is említ (bár ritka a panasz), érdemes lenne esetleg egy 24 órás EKG-vizsgálatot (Holter) végeztetni. Ebből kiderül, hogy milyen a szívritmus a különböző élethelyzetekben. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2016. szeptember 17., 21:32; Megválaszolva: 2016. szeptember 17., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...