szív billentyű elégtelenség

Több éve billentyű elégtelenséget állapítottak meg. Az utóbbi időben kicsit sűrübben van olyan, hogy száraz a szárad a szám széle, illetve légszomj egy pillanatra, majd utána erős szívdobogás. Tisztelettel, Dezső

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a szívdobogás témában

Kedves Kérdező! A Norvasc mellékhatása lehet a szívdobogásérzés, szapora szívverés, légszomj. Nem említi a leírásban, hogy melyik billentyű elégtelenségéről van szó. A mitralis billentyű elégtelensége esetén felléphet légszomj, ez kezdetben terhelés hatására jelentkezik. Ritmuszavar is jelentkezhet. Az aortabillentyű elégtelensége esetén is jelentkezhet terhelésre légszomj. Panaszát beszélje meg kezelőorvosával, aki a részletek ismeretében egyértelmű állást tud foglalni.

Kérdés: 2014. május 12., 20:36; Megválaszolva: 2014. május 15., 22:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...