• Gyógyszer mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Már két hónapja nem tudok kigyógyulni a megfázásból. Többféle antibiotikumot kaptam. Ciprofloxacin, utána savulin levofloxacin hatoanyaggal a gyógyszernek mellekhatasa jött elő. Lataszavar, izomgörcsök éjszaka nappali zsibbadas kez lab. Ez a gyogyszer utan egy hetig tartott. Voltam neuropathia vizsgalaton, ami cukorbetegeknek van ( nem vagyok cukor beteg) negativ lett. Masfel hétig semmi zsibbadásom nem volt. Kőzben 18 szem doxycyclint szedtem be. Abbahagyasa utana kezdődött újabb tünetek. Most egy hete megint zsibbad mind a ket terdem egyik labam neha az egyik combom is. Bizseregnek a labujjaim is néha ejszaka izomgorcseim vannak mindenhol. Magneziumot es b komplexet szedek. Ck, kálium kálcium szint jó. Tsh 0,39. Mikor várható, hogy elmúlik a zsibbadas? Vagy milyen vizsgalatra lenne érdemes elmennem? Koszonom segitseget!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Felvetődik bennem a kérdés, szüksges volt e egyáltalán antibiotikumot rendelni? Egy megfázás nem indokolja, csak akkor, ha valamilyen baktérium okozta szövődmény lép fel. A zsibbadás erősen szubjektív tünet,ennek vizsgálattal történő kimutatására nincs lehetőség.Amennyiben rendszeresen együtt jár izomgörcsökkel, fájdalommal, gyengeséggel, akkor elekroneurographiás vizsgálattal(ENG) lehet a perifériás idegek működészavarát kimutatni.Mindenképpen forduljon neurológushoz,aki részben beutalja a vizsgálatra,majd a vizsgálat elvégzését követően értékeli a leletet, ez mindenképpen szakorvosi tudást igényel. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. január 10., 18:22; Megválaszolva: 2020. január 13., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: