• Koponya Mr lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! Szédüléses, fejfájásos panaszok miatt történt neurológiai vizsgálat, a doktornő MR vizsgálatot rendelt, mivel szinte gyermekkorom óta fennálló fejfájásom kivizsgálásra nem került. A fejfájás változó pontosan hol jelentkezik, van amikor féloldali, amit ritkán hányás, sőt időnként vizuális aurás tünetek is kísérnek. A vizsgálat eredménye: A középvonal megtartott. Normális tágasságú külső és belső liquorterek. A foramen magnum szabad. A corpus pineale régióban kB. 7x9 mm-es, jól körülhatárolt T2 súlyozott felvételeken magas, T1 súlyozott felvételeken alacsony jelintenzitású kerekded képlet látható. Az agyállományban kórjelző jelintenzitású eltérés, diffúziós gátlás nem azonosítható. A TOF angiogramokon az intracranialis artériákon kóros érstruktúra nem különíthető el. Vélemény : Corpus pineale cysta A kérdésem az lenne, hogy a tüneteim lehetnek-e összefüggésben ezzel a cystával és kell-e vele vmit csinálni, ha igen, mit? Köszönettel: Annamária

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a MRI lelet témában

        Kedves Kérdező ! A corpus pineale (tobozmirigy) cysta gyakori, klinikai tüneteket nem okozó fejlődési rendellenesség.Fejfájásával nem hozható összefüggésbe.Egyes esetekben érdemes kontroll vizsgálatot végezni annak vizsgálatára, hogy változtatja e a méretőt,növekszik-e? A vizsgálat szükségességét a neurológus javasolhatja. Minden jót kívánok.Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. január 08., 19:10; Megválaszolva: 2020. január 13., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.