• Mr lelet-Szifilisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 2018 nyarán szifiliszt diagnosztizáltak nálam a kellő kezelést megkaptam. Sajnos gyanítható hogy a fertőzöttségem már kb 8éve fenált. Jelenleg az eredményem 1:2 azt mondta a nemibeteg gondozóban a doktor úr hogy ez normális és lehet hogy nem is fog lejeb menni 1:8 volt a ki indulás. Már kb 3 éve folyamatosan fáj a fejem és nagyon félek attól hogy esetleg kialakult egy neuró szifilisz. A kezem sokszor remeg szédülök. A neurologus szerint ha neuró szifiliszem lenne akkor annak már komoly tünetei lenének. A neurológián a doktornő elküldött egy koponya ct vizsgálatra az negatív lett minden rendben most mri vizsgálaton voltam ebben kérném a segítségét. Mit jelentenek a következő értékek? Utal valami neuró szifiliszre?Javasol további vizsgálatokat? Elemzését előre is köszönöm. Koponya+CC Atmenet Rutin MRI Protokoll Mr Vizsgálat: Axiális T2, T2 FLAIR, T2, 3DTOF angiographiás, diffúzió-súlyozott, sagittalis 3D T1 és T2 mérések. A középvonal megtartott. A külső és belső liquorterek rendben. A kamrarendszer jelzetten asszimetrikus. Diffúziógátlás nincs. Hemoszidein depozíció nincs. Térfoglaló jellegű elváltozás nem látható. Bal oldalon frontálisan egy 3 mm-es subcorticalis elhelyezkedésű, T2-n magas jeladású góc látható. Az intracranialis artériák morfológiája szabályos, kóros érképlet nem látható. A vénás sinusokban szabályos flow-void. Normális craniocervicallis átmenet. A sinusok és mastoidsejtek szabályos képet mutatnak. Vélemény: Bal oldalon frontalisan soliter pontszerű jelzavar, menynek klinikai jelentősége kétséges, demyelinisatios folyamatra nem jelegzetes.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a MRI lelet témában

        Kedves Kérdező ! A leírt lelet negatív.Semmilyen kóros eltérés nincs. A bal oldalon látható 3mm-es magas jeladású góc klinikailag nem értelmezhető,nem kórjelző. Nyugodjon meg. A fejfájása megfelelő gyógyszerekkel csökkenthető,kezelhető.A szédülés, kézremegés feszültség okozta tünetek, ezért a depresszió helyes kezelése elsődleges fontosságú. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 29., 19:08; Megválaszolva: 2019. március 30., 07:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: