• Koponya MRI kontrasztos

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kérem szíveskedjen a csatolt MRI leletről további információt küldeni számomra. Köszönöm. A lelet második része itt: Multiplex supratentorialisan fehérállományi laesiok láthatók, melyek a lokalizációt figyelembe véve MAGNIMS kritériumokat teljesítik, aktivitásra utaló kóros kontraszt anyag halmozás nem igazolódott, axon károsodásra utaló MR jelek nem láthatók. A látott kép demyelinizációt felvet, bár az életkor alapján vascularis eredet is szóba jön. Neurológiai konzíliumot javasolt. Nyálkahártya többlet a melléküregek területén. A jobb oldalon látott képlet DVA-nak megfelel het.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a MRI lelet témában

        Kedves Kérdező ! A lelet első része is tartalmaz kóros eltérést.A közölt leírás nagy valószínűséggel agyi kisér betegségre utal, a gócos apró sérülések erre jellemzőek. További információt a beteg személyes vizsgálata, a tünetek elemzése, a panaszok és a látott lelet összevetése alapján lehet mondani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 26., 10:18; Megválaszolva: 2019. március 30., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 28 éves normál testalkatú férfi vagyok. A tüneteim 1 hete kezdődtek. Úgy ébredtem, hogy mindkét lábamban az izmok nagyon kötöttek, feszültek voltak. Terhelésre (lépcsőzés) hamar égni kezdenek és néha enyhe remegést is...