Koponya MRI kontrasztos

Tisztelt Doktornő! Kérem szíveskedjen a csatolt MRI leletről további információt küldeni számomra. Köszönöm. A lelet második része itt: Multiplex supratentorialisan fehérállományi laesiok láthatók, melyek a lokalizációt figyelembe véve MAGNIMS kritériumokat teljesítik, aktivitásra utaló kóros kontraszt anyag halmozás nem igazolódott, axon károsodásra utaló MR jelek nem láthatók. A látott kép demyelinizációt felvet, bár az életkor alapján vascularis eredet is szóba jön. Neurológiai konzíliumot javasolt. Nyálkahártya többlet a melléküregek területén. A jobb oldalon látott képlet DVA-nak megfelel het.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza MRI lelet témában

Kedves Kérdező!

A lelet első része is tartalmaz kóros eltérést.A közölt leírás nagy valószínűséggel agyi kisér betegségre utal, a gócos apró sérülések erre jellemzőek.

További információt a beteg személyes vizsgálata, a tünetek elemzése, a panaszok és a látott lelet összevetése alapján lehet mondani.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. március 26., 10:18; Megválaszolva: 2019. március 30., 07:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR eredmény értékelése
Soliter fehérállományi góc bal oldalt a frontális, subcorticalis régióban. Mit jelent ez konkrétan?
MR lelet értelmezése
Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint...
Koponya Mr lelet
Tisztelt Doktor nő/úr! Szédüléses, fejfájásos panaszok miatt történt neurológiai vizsgálat, a doktornő MR vizsgálatot rendelt, mivel szinte...
Mi a külömbség a két MR...
2017-ben agyi MR vizsgálat a fehérállományban a kamrák mellett magas jeladásu gócokat látott. Orvosi vélemény.: Chronicus vascularis...
Mr lelet-Szifilisz
Kedves Doktornő! 2018 nyarán szifiliszt diagnosztizáltak nálam a kellő kezelést megkaptam. Sajnos gyanítható hogy a fertőzöttségem már kb 8éve...