• Hidegérzet a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! 27 éves 3 gyermekes anyuka vagyok. Most fogytam 30 kilót fél év alatt pánikbetegség miatt alig tudtam enni. Étvágyam körülbelül 2 hónapja visszajött gyomrom rendben van. Pár napja elkezdtem a fejemben olyat érezni mintha folyna benne a víz és ilyen hideg érzésem van mintha hideg lenne a fejmben és ez kisugároz a homlokomra és a szemem felé. Valamikor volt olyan hogy lezsibbadt a szám is. Vagy csak bizsergett. Főleg jobb oldalon szoktam ezt érezni. A szemorvos egy vizsgálaton azt mondta hogy látszanak az ereimen a hipertónia jelei mert viseltesek az ereim de régen volt magas a vérnyomásom . De mióta nem cigizem nem iszok kávét a legmagasabb vérnyomásom a 125 volt valamikor éppen 100 de inkább ilyen 115 szokott lenni. Körülbelül 7 hónapja hagytam abba a dohányzást 8 évig cigiztem és a terhességek alatt se dohányoztam. Kivéve sajnos első terhességem ott volt hogyrágyújtottam. Mindig mikor rám jön ez az érzés akkor félek hogy agyvérzésem vagy strokeom van. Vagy azt fogok kapni. Nagyon megvagyok ijedve mert nem akarom meghalni még. Vajon mitől lehet ez és milyen vizsgálatokra kell elmennem. Válaszát előre is köszönöm és Isten áldja érte.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Úgy látom, kissé sok terhet rakott magára .3 gyermeket szült. Fél év alatt fogyott 30 kg-ot. 7 hónapja a dohányzást is abbahagyta.Pánikbetegséggel küzd.Ezek a kellemetlen érzések a fejében kimerültség jelei lehetnek. Javaslom,találja meg a testi és lelki egyensúlyt,hogy mind a család gondozásának,mind a saját személyiség stabilizálásának kellően eleget tudjon tenni. Ehhez nem kell vizsgálatokra menni, csak önmagába nézni,és pozitívan gondolkodni.A jövő maga előtt áll. Természetesen a gyermekek neveléséhez jó apára, megfelelő családi háttérre is szükség van. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 25., 16:53; Megválaszolva: 2019. október 26., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: