• Neurológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly decemberben fogfájáshoz, fülfájáshoz hasonló fájdalmaim kezdődtek mindkét oldalon és az orrnál mindkét oldalon az arcon is lüktető fájdalmat éreztem a trigenális pontokon. Ezek a fájdalmak a mai napig megvannak , illetve komoly alvás zavarom is lett ( nyugtatóval tudok 3-4 órát aludni) és nagyon izzadékonnyá váltam. A házi orvos herpes zosteres hólyagokat vélt felfedezni a jobb oldali hallójáratba, amelyre Telvirant és Liricat kaptam. Heti szinten jöttek ki furcsa bőrkiütések január végéig nyakon könyökön, sőt még szem és garat gyulladásom is volt, ekkor Háziorvosom generalizált herpes zostert állapított meg és kaptam még egy adag gyógyszert, amelynek nem éreztem hatását. Mostanság a végbélbe, gyomorba nyilalló fájalmam is van , amely főleg éjszaka erős és térdtől lefelé zsibbadást szurkálást érzek a mind a két lábamba. Az erős fájdalmak és a nemalvás miatt nem tudok dolgozni. Két diplomás mérnök vagyok és nem vagyok hipochonder, sem hülye. Akivel beszéltem bőrgyógyász, szemész kételkedve fogadják a generalizált herpes zostert. A fentebb leírt erős és most is tartó fájdalmak miatt nagyon komolyan gondolom, hogy neuro szifiliszem van. Ennek az az alapja, hogy 19 éves koromban volt egy futó kalandom amely kiütéssel és torok fájással járt, elmúlt , de sajnos nem fordultam orvoshoz. A házi orvosnak mondtam az aggályom, de mivel a szifilisz vér szerológia negatív lett azt mondta nekem olyan nincs, azonban a tűrhetetlen fájdalmakat én viselem jelenleg is. Arra kérném önt segítsen nekem egy lehetőleg férfi neurológust javasolni, aki magán úton, kórházi háttérrel megfelelő komolysággal tudna foglalkozni velem. Olyan erősek a fájdalmaim, hogy a megfelelő diagnózis kiderítése érdekében a lumbal punctiot is vállalnám. Tisztelettel várom válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Krónikus fájdalom szindróma témában

        Kedves Kérdező ! A leírt panaszok krónikus fájdalom szindrómára utalnak.Ebben az esetben speciális fájdalomcsillapítás szükséges, melyet neurológus javasolhat. A háttérben azonban feltétlenül keresni kell lelki okot. Ehhez viszont pszihiáter, vagy legalábbis pszichológus segítsége kéne.Generalizált herpes zooster nem létezik. A neuroszifilisz felvetése pedig elég bizarr, inkább hipochondria felé mutat. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 08., 21:04; Megválaszolva: 2019. március 17., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: