• Erős fejfájás, rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szeretném ki kérni az ön véleményét és tanácsot merre fele induljak mert tanácstalan vagyok. Én 19 éves lány vagyok 3-4 hónapja rettenetesen elkezdett fájni a fejem szinte minden nap, olykor szédüléssel együtt. Valamint nem tudtam aludni napi, 2-3 órát aludtam azt is megszakításokkal, jelenleg is legfeljebb 4 órát ha tudok aludni. Körülbelül egy éve kezdtem el szedni MISSEE fogamzásgátló tablettát ( esetleg lehet hozzá köze?! ). Voltam labor vizsgálaton ahol egyedül a vas értékem volt duplája a normális értéknek. Illetve MRI és EEG vizsgálaton alábbiakban írom az eredményt. Lelet: A koponyárol T2 axialis, T2 FLAIR coronalis, T1 FLAIR sagittalis, diusion és Willis kör ereiről 3D MR angiographiás sequentiákat készítettünk. A külső és belső liquortré normális tág. Az oldalkamrák szimmetrikusak, középállásúak. A cranio- cervicalis átmenet szabályos. A subcorticalis fehérállományban, döntöen frontálisan, szimetrikusan, összesen 14-15 db apró 2-3mm jeldús laesio észlelhető a T2 tipusú képeken. Az agyállományban egyébb kóros jeladású terület nem látható. Az agyalapi arteriak normális lefutásuak és átmérőjűek, anceurysma nem ábrázolódik. Az orrmelléküregek légtartóak. EEG lelet EEG1KONZ-EEG labor Vélemény Alpha - beta háttér mellet B.O. elülsőTemp. lassulás A Theta hullámsávban A talált eltérés kérgi funkciózavarra utal.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a vas-anyagcsere zavara témában

        Kedves Kérdező! Levele alapján a vasanyagcsere zavarának, úgynevezett hemochromatosisnak a lehetősége merül fel. A pontos diagnózis értelmében speciális laboratóriumi, genetikai vizsgálatok szükségesek.Erre Magyarországon a Belgyógyászati Klinikákon van lehetőség.További tájékozódásban a családorvos segíthet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 16., 14:54; Megválaszolva: 2018. október 17., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: