• Agyvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 2015 április 23-án subarachnoidealis vérsésem volt. Agyi katéteres és CT aneurizmát nem igazolt. Mivel a vérzésforrást nem találták meg, így 3 hónap múlva megismételték az angiográfiás vizsgálatot, mely ismét negatív lett. Strok központba voltam, idegsebészeten, de beavatkozásra nem volt szükség. Vagyis ez egy "jóindulatú" vérzés volt. Azóta, nem azt mondom, hogy rettegésben élek, de gyakran eszembe jut, hogy valamiért csak megrepedt az az ér Valahol véletlenül olvastam, hogy akinek cerebrovascularis eredetű betegsége volt/ van, állandó szakorvosi felügyeletre van szükség. A zárójelentésre csak az van írva, hogy mielőbb keressem fel a beutaló orvosom vagy ennek hiányában a háziorvosom. Mivel én a helyi sűrgősségiosztályról lettem beutalva, ezért a háziorvoshoz mentem, aki kiiírta a gyógyszereket. A kérdésem azonban az lenne, hogy nem kellene nekem időnként szakorvosi (pl. neurológia) kontrollra járnom? Szövődményem nem lett ( egy kicsit feledékenyebb lettem). Azóta, nem túl gyakran, de ha fáj a fejem, mindíg az érintett területen fáj. Ettől függetlenül nincs szükség kontroll vizsgálatokra? Azóta egyszer voltam vérvételen, akkor is az endokrinológiáról küldtek. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Czinkéné Ősz Erika

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a SAV témában

        Kedves Kérdező! Próbálom rekonstruálni, mi történhetett Önnel 2015. április 23-án. Feltehetően súlyos fejfájás miatt került a sürgősségi osztályra, majd az idegsebészetre.Ha valóban volt SAV, azt a CT vizsgálat egyértelműen kimutatta volna, még akkor is, ha a vérzésforrást, aneuryzmát nem találtak.Szerencsére, a 3 hónappal később elvégzett kontroll CT vizsgálat is negatív lett. Ilyen esetben a rendszeres neurológiai kontroll nem szükséges. Természetesen, ha ismételten fejfájásos panaszok, vagy új tünetek jelentkeznek, akkor mindenképpen szakorvosi vizsgálat javasolt.Természetesen létezik enyhe lefolyású SAV, de én a " jóindulatú"jelzőt ebben az esetben nem használnám. Ha látnám az akkori orvosi dokumentációját, akkor pontosabban meg tudnám ítélni a helyzetet. A leírtak alapján mégis szeretném megnyugtatni, nem kell "rettegésben"élnie. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 06., 12:20; Megválaszolva: 2017. február 06., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Férjem (39 éves) hetek óta fájlalja a bal combját középtájon, az elülső és a külső részén. A fájdalom jellege elmondása szerint hasogató, égő, zsibbadó és olyan érzés, mintha mélyen a bőr alatt viszketne. Cataflam...
        Jó napot kívánok. 33éves nő vagyok,egyedülálló 3 gyerekes anyuka,5éves iker lányok,plusz 7.hetes kisfiú.Se éjjelem se nappalom,napi szinte kb 4-5 órát alszom össze vissza,mivel a 7.hetes baba 2óránként kel szopira,nappal meg az ikrek...
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben folyamatosan fáj a fejem mindkét halántéknál.Tompa, nem túl erős, de folyamatosan érzem.Gyakran evés után rosszabb, erősebb, de aztán enyhül egy kicsit, majd estére felerősödik.Egész nap érzem...
        Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta fáj a gerincem egy ponton, föggőleges irányban szinte középen, a háti szakaszon. Azért furcsállom, mert ugyanazon a ponton nemrég 1-2 hétig viszketett a bőröm, kiütés/csípés pedig nem volt. 13,5 hónapja...
        A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy az állapota változatlan. CT vizsgálaton is volt, ott friss sérülés nyomát látták....
        Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus...
        Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció