• sav v savgőz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Pár napja kérdeztem már öntől a refluxal kapcsolatban, most lenne még 1 kérdésem: reflux betegségem megállapítása óta szedem a controloc magna 40mg-os savlekötőt ( április óta, 2-szer 1-et) és salvus vizet iszom reggel este. A gyomrommal nem is érzek most gondot, sőt a korábbi reggeli torokfájásom is enyhült. Viszont a nyelvem vége és az első fogsorom nappal néha marja a sav. Ez létezhet h idáig feljön v csak savgőz? azért nem értem mert csak az első fogsoromnál érzem néha a marást és a nyelvem hegyén a torkomon nem. Éjszaka és reggel sem érzem. Semmi nem változott az életemben viszont feszültebb vagyok és gyomoridegem van néha. Ez okozhat ilyet?

        Dr. Plósz János válasza a sav témában

        2x40mg pantoprazol a savtermelést szinte teljes egészében megszünteti, így teljesen valószínűtlen, hogy a nyelv és a fogak magasságában a gyomorsav miatt érez ilyen tünetet. A stressz illetve annak nem megfelelő feldolgozása okozhat bármilyen panaszt, akár nyelvégést is.


        Kérdés: 2015. október 26., 19:03; Megválaszolva: 2015. október 26., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, Gyenge IBS-D szerű betegséggel kűzdök, ami reggeli 1 kemény és 1-2 lágyabb/hasmenéses székelést jelent. Laktóz érzékeny vagyok és étel allergiám is van. Emellett nehezen kűzdök meg a váratlan helyzetekkel és hajlamos...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal gyermeket szeretnénk, eddig 2 sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Párom 36 éves én 32. Nem szedünk semmilyen gyógyszert és nincs semmilyen betegségünk. Mielőtt belekezdtünk a babatervezésbe voltam...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció