A SAV vérzés nem fog tényleg visszatérni?

Tisztelt Doktornő! Nagyon aggódok a páromért, kérem olvassa el levelem és írja le véleményét. Január 15-én történt (aznap és előző nap semmi baja se volt, viszont előtte 3 napon is fájt a feje) , hogy sietett a buszhoz, majd a megállóba érve egyszer csak úgy érezte mint akit tarkón vágtak. Hívott is azonnal, hogy nincs jól. Mentőt hívott valaki (én sajnos dolgoztam) , addigra már nagyon gyenge volt és el kezdett hányni is. Bevitték a közeli város kórházába, vért vettek stb. de csak mikor én odaértem és elmondtam a pár nappal ezelőtti fejfájjásokat vitték el CT-re. Gondolom ők se azonnal rosszabbra gondoltak egy fiatal, 28 éves nőnél. Agyvérzést állapítottak meg, tovább küldték egy pesti kórházba. Ott közel két napig elkülönítőben volt, erős fájdalomcsillapítót kapott, és még kétszer CT vizsgálatot. Eszméletét egyszer se vesztette el, a második napon már kicsit fel is tudott állni, saját lábán ment át a fekvőbeteg részre. Csökkentették a gyógyszerek erősségét, a 4-5 napra múlt el a hányás és a nagyon erős fejfájjás. A 6. napon hazaengedték, az orvos azt mondta nem lesz semmi probléma, nem valószínű, hogy komplikációkra kell számítani vagy újabb vérzésre, 4 hét múlva kell menni controllra, 6 hét múlva DSA-ra. A leleten a következők voltak, rövidítve: - Beérkezéskor tarkó kötött, meingealis izgalmi jelek nem válthatóak ki. - CT aneurysmát nem ábrázolt a subarachnoidealis vérzést a radiológiai elhelyezkedésnek megfelelően benignus perimesenchephalis vérzésnek tekintjük. - Basalisan SAV látható Most hogy itthon vafél napig jobban érzi magát, aztán rosszabbul. A feje zúg, és azt mondja, és látom, hogy a gerincvégénél, deréktájon szokott olyan szúró fájdalmat érezni, hogy attól össze húzza magát magzatpózba, szerencsére ezek rövid ideig tartanak, az orvos szerint ez "normális" és el fog múlni. A kérdésem az lenne, hogy ön is osztja a kezelőorvosa véleményét? Valóban annak van reális esélye, hogy nem lesz újabb, nagyobb baj, és teljesen rendbe jön? Tisztelettel: László

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza SAV témában

Kedves Kérdező!

A SAV (subarachnoidális vérzés) igen súlyos betegség, melyet szerencsére időben diagnosztizáltak, és sikeresen kezeltek. Az ilyen vérzések oka nagy gyakorisággal valamilyen zsákszerű értágulat, úgynevezett aneurysma, mely fejlődési rendellenesség is lehet.Gyakran előfordul, hogy pontosan a vérzés forrását nem sikerül megtalálni.

Egyelőre, ha a súlyos fejfájás, hányás, rosszullét nem ismétlődik meg, nincs teendő.

Újabb vérzés lehetőségét teljesen kizárni nem lehet.

A DSA vizsgálat eredményétől függően, ha mégis aneurysma igazolódik, a továbbiakban idegsebészeti beavatkozással véglegesen megoldás, teljes gyógyulás lehetséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 23., 07:19; Megválaszolva: 2015. január 23., 09:20
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás