gyomorsav okozta problémák

Tisztelt Dr. Plósz János Úr! Milyen megoldást tudna javasolni a túl savasodásra? Több éve szenvedek tőle, mikor omeprasolt szedtem, nem volt savam, de mivel 1 évig szedtem és erősen émelyegtem abba hagytam. Most diétázom 1-2 hete, de hiába eszem egész nap csak kekszet, vagy puffasztott gabona szeletet, akkor is rengeteg savam van. (Próbáltam a gaviscont, szódabikarbónát) Fáj a gyomrom (ég, szúr) és szinte vizes hasmenésem van... November 2.-án megyek hasi ultrahangra addig is tudna valami tanácsot adni mit tegyek, vagy mit ne, mert már attól is félek, hogy kiszáradok. Segítségét előre is köszönöm! Maradok tisztelettel: E

Dr. Plósz János válasza sav témában

Az émelygés ellenére, csökkentett dózisban érdemes lenne tovább szedni valamelyik savgátló szert (pantoprazole-t, rabeprazole-t) . A kiszáradástól ne féljen, ha tud inni és nem hány ki mindent, az nem fenyegeti.

Kérdés: 2015. október 21., 11:47 ;Megválaszolva: 2015. október 21., 21:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
sav v savgőz?
Üdvözlöm! Pár napja kérdeztem már öntől a refluxal kapcsolatban, most lenne még 1 kérdésem: reflux betegségem megállapítása óta szedem a...
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt