Mi okozhatja az alább leírt fájdalmat, és mi a megoldás rá?

Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! 2013-ban állapították meg nálam a szklerózis multiplex nevű betegséget (primer progresszív) . Ami nagyon zavaró a betegségben a lábfájdalmon kívül, hogy a fejemben vibrálásokat érzek, melyek után lüktető, folyó féle fájdalom érződik, amely erősödik. Reggeltől estig fokozatosan növekszik a fájdalom, majd sötétedéskor csillapodik, egészen reggelig. Ehhez társul még fejfájás az esti óráktól reggelig. Ezt mi okozhatja? A gyógyszerek, a szklerózis multiplex, a depresszió, vagy az agy? Diagnózis: Krónikus fájdalom syndróma, Paraparesis, Sclerosis multiplex, Középsúlyos depresszió, Sinusitis acuta. Orvosi vélemény: (2016.08.02.) Az alsó végtagokon jobb oldali túlsúllyal súlyos érzékcsökkenés, jobb oldalon L1, bal oldalon L2 dermatomától distalisan, a comb és lábszár hátsó oldalán teljes anaesthaeasia, lábakon a szúrást jelzi, ill. dysaesthaesia észlelhető (mko S1-2 dermatoma érintett főleg) . Bal lábon beszűkült, jobb lábon kiesett izületi helyzetérzés. Testhelyzet-változtatás nehezített, de ágyban felül, feláll, bottal jár, járása paraspasztikus. Rég óta „szellemképesen” lát, a két kép nem válik el egymástól. Várom mielőbbi válaszát, mivel az orvosom már lemondott rólam, nem tudok kihez fordulni kérdéseimmel. Üdvözlettel: Gábor

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza paraparesis témában

Kedves Kérdező!

Leírt tünetei alapján nyaki gerinc porckorongsérvre, és egyéb degeneratív elváltozások okozta gerinccsatorna szűkületre gondolok, ami előrehaladott esetben, ha a gerincvelő is nyomás alá kerül, paraparesist, és a és a leírt érzéskieséseket okozza.

Nyaki gerinc MRI vizsgálat tisztázhatja a problémát. (A sclerosis multiplex nem fájdalmas betegség.)

Gyógykezelés a gerincvelő és az ideges műtét segítségével történő felszabadítása.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. november 07., 16:28; Megválaszolva: 2016. november 08., 06:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
injekció idegek felélesztésére
Jó napot, szeretnék érdeklődni, létezik-e speciális injekció, amit mindkét térdbe adnak 4-4 szúrással az idegszálak felélesztésére? Azért...
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya
SM beteg lennék?
Üdv, Szorongásos tüneteim vannak több mint 10 éve. Pánikrohamok, amiket leküzdöttem, de az általános szorongas visszater. Sajnos hipochonder is...