Mi lehet a baj?

Kedves Dr. Szappanos Zsuzsa A tüneteim a következők, amik már augusztusban jelentkeztek és kb. 4-5 hete áll fent tartósan. Állandó alváskényszer, fáradság. Hol erősebb, hol gyengébb tarkónyomás, de szinte szüntelenül. A jelek azok néha ijesztőek. Ahogy erősebben nyom a tarkóm van, amikor nem tudok felkelni az ágyból, de van olyan is amikor a szemem nem tudom kinyitni és a szám is összezár, mintha valami izom összehúzná. A beszédem az elmúlt hetekben kisebb vagy nagyobb mértékben elkent. Augusztusban neurológián feküdtem 1 hétig, amikor a tünetek jelentkeztek. Semmit nem kaptam csak vizsgálatokon mentem keresztül. Egy hét elteltével kiengedtek a tünetek szinte elmúltak. Akkor az orvos egy minosztezia nevű betegségre utaló jeleket látott, de a vizsgálatok nem támasztották alá. Most kaptam meg az Mr vizsgálat eredményét. Kérem, hogy segítsen nekem a kielemzésében, mert van egy-két olyan dolog, amit nem értek rajta. Kimerültség lenne vagy valami komolyabb? Férjemmel 4 gyereket nevelünk és viszünk egy elég stresszes vállalkozást. Azt hozzáteszem, hogy 3 éves fiam megszülése óta emésztési problémáim vannak. Állandóan vizesedem és mostanában ezek a problémák egyre rosszabbak. Ez lenne az oka? Kérem mielőbbi válaszát. Alábbiakban küldöm a diagnózist: T1 súlyozott sagittalis, T2 icv, FLAIR axialis, T2 súlyozott coronalis, valamint diffusios felvételek. A kamrarendszer középállású nem tágabb. Szabályos felszíni liquorterek. Bal oldalos frontalisana a kamrasík fölött egy-két apró A FLAIR és T2 képken magasabb jelű laesio látszik, melyek nem térfoglaló jellegűek, leginkább tágasabb perivascularis terek lehetnek. Egyébként az agyállományban kóros jelintenzitásu terület nem különíthető el. A középvonal megtartott. Az arcüregek nyh-ja körkörösen mérs. megvastagodott. Intracranialis laesio nem igazolható. Enyhe sin. max. l.u.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kifáradás témában

Kedves Kérdező! A leírt tünetek pontosan ráillenek arra az esetre, ha valaki krónikus fáradtságtól szenved, túlterhelt, stresszes. A kivizsgálás során "myasthenia" betegség irányában vizsgálták, ami egy izomkifáradást okozó betegség, de ez, mint írja, nem igazolódott. A koponya MRI lelete negatív. Emiatt nem szükséges aggodalmaskodnia. Próbálja meg a lehetőségek határain belül a feladatait csökkenteni, és többet pihenni. Levele alapján azt gondolom, Nootropilt szedni nem érdemes. A Frontin átmenetileg segít, de a probléma okát nem fogja megszüntetni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. március 01.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Gliosis meningeoma műtét után.
Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI...