Kórházi zavartság

Tisztelt Doktornő! Azután érdeklődnék, hogy idős 66 éves betegnél előfordulhat-e, hogy mikor bekerül a kórházba, akkor ott teljesen meg van zavarodva, félrebeszél, nem tudja, hogy hol van, hallucinál, 20 évvel ezelőtti munkatársait „látja” menni a folyosón. Vagy pl. azt hiszi, hogy ő most valamelyik barátnőjénél van. Meg a középiskolai osztálytársáról beszélt, hogy ő ott volt nála a kórházban, ami persze nem igaz. Mikor hazakerült a kórházból, még akkor is félrebeszélt, képzelődött. De ez másnapra úgy tűnik, hogy rendeződött. Létezik ilyen, hogy a kórházban valaki ennyire megzavarodik? Köszönöm.

Dr. Kerekes Éva válasza desorinetáltság témában

Tisztelt érdeklődő!

ez majdnem mindig így van, igaz, inkább a 80 éveseknél. A kórházi környezet megzavarja az idős beteget, ezért javasoljuk mindig, hogy ha lehet, az idős beteget a hozzátartozók cipeljék el a vizsgálatokra, dene hagyják bent, mert a kórházi bentartókodás legtöbbször sokal többet árt az ilyen betegnek, mint használ. MIvel hazánkban mindenhol kevés a nővér (ott is, ahol több is lehetnek, de ez csökkentené a kórházi vezetés bevételeit) , így a zavart idős beteget le kell nyugtatózni, az ágyhoz kell kötözni, ami szörnyű és méltatlan. Aki szereti a szüleit, igyekszik megkímélni őket a kórháztól. Mi orvosok őszintén tájkoztatjuk a várható zavartságról a hozzátartozót- az ön esetében lehet, hogy ez nem történt meg, mert az illető még csak 66 éves.

Kérdés: 2016. január 08., 14:12; Megválaszolva: 2016. január 11., 23:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák