Térd-combhajlító-fenék-farokcsont fájdalom, lábszár zsibbadás folyt.

Kedves Doktornő! Ami még kimaradt a tünetek sorozatából, hogy az egyik alkalommal a csontkovács az izomcsomót (remélhetőleg az) masszírozta, és elég mélyre lement. Ezalatt sikerült területenként előhoznia a tüneteket. Szépen sorban jelentkeztek: combhajlító fájdalma, térd hátsó része, vádli fájdalom, vádli zsibbadás, kis lábujj zsibbadás, valamint előhozta azt az ütésszerű fájdalmat a térdem hátuljában amit a sérüléskor éreztem. Amint „kimászott” a csomóból és környékéből abbamaradt az érzés. Az izomcsomó kialakulása úgy gondolom annak következménye, hogy tavalyi évben műtötték a jobb térdemet, és a bal láb kapta a nagyobb terhelést, ösztönösen kímélve a másikat. Az igazság az, hogy elég sokat utána olvastam (lehet túl sokat is, már mentálisan is fogva tart) a dolgoknak, mert senki semmi konkrétat nem mondott és a mai napig sem Önön kívül. A piriformis szindróma bennem is felvetődött, csak mindenki annyira a gerinc dolgot mondja, hogy elvetettem, de nem hagyott nyugodni a csomó a fenekemben, és igen a fájdalom az idegfájdalom, hasogat és zsibbad, és terhelésre erősödik és nem csak a csomó körül, hanem az ülőgumó is, gondolom azért, mert közel vannak egymáshoz és az ideg gyulladásban lehet. Múlt héten pihentettem, semmi plusz mozgás, mindent szépen megfontoltan, semmi otthoni gyógytorna. A kis lábujjamból elmúlt a zsibbadás, a vádliból nem, és a fenék hasogatás is kicsit csökkent. Tegnapi napon elkezdtem a kiírt gyógytornát, valamint ultrahangos és elektromos kezelést. Az ultrahangos kezelést a derekamra kaptam, az elektromos kezelés pedig a derekam és talpam közötti szakaszra. A gyógytorna feladatoknál elég sok „szorítsd össze a fenekedet” feladat volt egyéb gerinctorna mellett. A gyógytorna után részt vettem az ultrahangos és elektromos kezelésen. Az ultrahangosnál semmi különöset nem éreztem. Az elektromos kezelés kimondottan nem esett jól, a szurkáló áram okozta érzés az normális, de emellett izomrángások voltak és úgy éreztem az idegek is rángatóznak. Nem tudom jobban leírni mit éreztem, de nem esett jól. Miután végeztem és elindultam dolgozni visszatért a kis lábujjamba a zsibbadás és a hasogató érzés a combhajlítómba és kitart még most is. Az irodában volt olyan része a napnak, hogy egyszerűen fel kellett állnom, mert olyan idegfájdalom volt az ülőgumómban (kicsit arrébb mint ahol az izomcsomó van) , hogy nem tudtam ülni. Azaz vagy a gyógytorna (terhelés) , vagy a kezelések erősítették fel a fájdalmat. A kérdésem az lenne, hogy jó e ez nekem, folytassam a gyógytornát és kezeléseket vagy hagyjam és keressek fel egy specialistát és pihentessem az izmaimat? A másik kérdésem, hogy a farokcsonti leletem mit tartalmaz, mert az orvosomhoz 12.22-re van időpontom és akkor értékelné ki a leletemet. „Az I. coccygealis szelvényerősen balra devial. A syndesmosisban fokozott sclerotisatio látható (nem friss syndesmolysis utáni állapot) .” Tudom, hogy a futás nem feltétlenül egy hasznos sport és rendkívül igénybe veszi a szervezetet, de aki egyszer fut és megtapasztalja annak érzését, egyszerűen „képtelen nélküle élni”. Nem tudom elengedni, amíg meggyógyulok türelmes leszek, csak lenne már valami halvány remény a javulásra. A félmaratoni távokról képes vagyok lemondani, de kisebbeket úgy érzem muszáj majd mennem. Köszönöm az előző levelem gyors válaszát is! Üdvözlettel: Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza piriformis syndroma témában

Kedves Kérdező!

Előző válaszomban pontosan leírtam Önnek, mi a teendője, ezt nem szeretném megismételni.

A farokcsonti elváltozásnak nincs jelentősége, véleményem szerint régebbi sérülés következménye lehet.

Jó lenne véglegesen " elszakadni" ezektől a problémáktól, ezért mielőbbi gyors megoldás kellene. A sportolással, és minden egyéb örömet hozó tevékenységgel kapcsolatosan az a véleményem, hogy valamit valamiért, kompromisszumok nélkül nem lehet előre haladni. Mindez az Ön döntése, ezért azt javasolom, ne csak az orvosoknak tegyen fel kérdéseket, hanem saját magának is.Például helyes-e, hogy túl sokat foglalkozik, és olvasgat, ami már, ahogy írja, mentális zavart okoz Önben.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 24., 07:28; Megválaszolva: 2015. november 25., 08:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Krónikus fejfájás, szédülés...
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy éve tartó krónikus fejfájással küzdök, a fejem hátsó részén a tarkóm felett egy pontban lévő fájdalom...
Kezdődő SM betegség jelei?
A 19 éves fiamnál csináltak MR vizsgálatot családon belüli stroke (apa esetében) és agyi aneorizma (testvér) halmozódás miatt. Erdmény:...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...