Mi okozhatja?

Tisztelt Doktornő! A tüneteim egy magas lázzal járó vírusfertőzés után kezdődtek. (Gyerekkorom óta nem voltam lázas) A 3. nap már lázmentes volt, és ekkor éreztem, hogy zsibbad a kezem (könyöktől lefelé) , és a lábam (térdtől lefelé) . 1-2 napon belül gyengeségérzés jelentkezett a lábamban (nem a lázzal járó gyengeség) , és bizonytalannak éreztem a kezem. A zsibadás azóta elmúlt (pár napja jelentkezett újra) , de újabb 2-3 nap múlva rángatózni kezdtek az izmaim. Jellemzően a talpam belső részén, a vádlimban, a térdem mellett egy pontban, a combomban, az állam bal oldalán és a jobb szemem alatt, néha mintha még a nyelvemben is érezném. Nem a tik-hez hasonló, gyors rángatózások, hanem 1-1 rándulás, máskor meg mintha a bőröm alatt szaladna végig valami. A jobb vállamban volt egyszer gyors, szemmel is látható rángás, de az érzetre is más volt, erőteljesebb. Ez kb. 1 hónapja kezdődött és azóta is tart. Viszont kb. 2 hete időnként akaratlanul megmozdulnak az ujjaim, a karom, időnként a lábam is. 2-3 napja pedig újra érzem a zsibbadást is, és elkezdett fájni a bal csuklóm is, (a jobb már több napja fáj, de azt hittem, hogy megerőltettem) , az ujjaim töve, és az alkarom, illetve a lábam is, térdtől lefelé. Olyan érzés, mintha megerőltettem volna. Reggelente olyan, mintha az ujjaim be lennének dagadva, de szemmel láthatóan nincsenek. Ezek már nagyon rémisztőek a számomra, annál is inkább, mert a nagymamám (77 éves) ALS beteg, és neki is nagyon sok hasonló tünete van/volt. Még az első rángatózások után gyorsan elmentem egy ENG vizsgálatra, ahol negatív leletet kaptam, illetve a szokásos éves rutin vérképemen is csak 4-5 minimális eltérés látható. Abban szeretném a doktornő segítségét kérni, hogy vajon mi lehet ez, mi okozhatja ezeket a tüneteket, merre érdemes elindulni, milyen vizsgálatokat érdemes megcsináltatni (als és más lehetséges okok miatt is? ) . Stessz, kimerültség okozhatja-e ezt mind? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza influenza szövődmény témában

Kedves Kérdező!

Számtalan apró panasza, mely az influenzás megbetegedése után kezdődött, egy konkrét neurológiai betegségbe nem illeszthető be.Kimerültség, szorongás, betegségtől való félelem okozhatja. Mint a gyógyszerei alapján látható, Ön cukorbeteg.Ez a kór nagyon sok törődést, lemondást, önfegyelmet, lelkierőt kíván.Úgy látszik, ez most az influenzát követően mintha meggyengült volna.Higgyen a negatív leleteknek, és annak, hogy influenzája szövődménymentesen gyógyult.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 28., 23:11; Megválaszolva: 2015. március 29., 07:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...