koponya MRI

Kedves Doktornő! Gyakran fáj a fejem és zúgást, lüktetést érzek a fülemben. Megfázsos időszak alatt a lüktetés felerősödik. A neurológus és fülész orvosok helyi kivizsgálás után nem mondtak semmi érdemlegeset. Ezér én "önszorgalomból" csináltattam MRI-t: "Bal oldalon cerebellarisan kis körülírt inhomogenitás ábrázolódott. Mellékleletként a melléküregben helyenként fali nyálkahártya megvastagodás látható. Vélemény: Intracranialisan térszűkület nem látható. Kis baloldali cerebellaris jel eltérés." Kérem segítsen megfejteni, hogy mit jelentenek ezek! Komoly elváltozás? Fel kell keresnem egy neurológust a leírtak miatt. Köszönettel: Harasztosi Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Fajfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nos, szerencsére az indokolatlanul elvégeztetett MR sem mond semmi érdemlegest. A leírt elváltozás nem komoly önmagában. A fejfájással biztos nincs összefüggésben, a fülzúgás és a kisagyi pötty között lehet összefüggés.

Olyan neurológus keressen fel, akiben feltétlenül megbízik. Olyanhoz ne menjen, akiben nem, mert ebben az esetben feleslegesen rabolja a saját és az orvos idejét. Az "önszorgalomból", azaz az orvosa iránti bizalmatlanság következményeként elvégeztetett vizsgálatok nem gyógyítják meg, nem oldanak meg semmit, csak fokozzák a szorongását, amit egy banális gond miatt érez.

Gyógyulást és több bizalmat kívánok.

Kérdés: 2015. március 18., 00:04; Megválaszolva: 2015. március 20., 16:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?