Hová forduljak?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tanácsot szeretnék kérni panaszaimmal kapcsolatban. Tavalyi év szeptember, októberében kezdődtek. Eleinte csak gyengén bizsergést éreztem a bal karomban, ami pár hét elteltével átváltott izomláz szerű érzéssé, ekkor már mindkét lábamban éreztem ugyanezt az izomfájdalmat. Eleinte csak éjszaka éreztem a fájdalmat. Ez év januárjában felkerestem egy neurológust, natív CT vizsgálatra küldött (natív volt, mert még szoptattam 1 éves kislányomat). A vizsgálaton semmi rendelleneset nem találtak. Illetve laborvizsgálatra küldött ahol a következőket nézték: alkalikus foszfatáz, kreatinin-kináz, CK-MB izoenzim. Az értékek megfelelőek voltak. Doktor Úr milgammát javasolt amit szedtem 2 hónapig napi 2 szemet. Valamint Magne B6-ot napi 2. Reumatológiai szakrendelésen előírtak 10 alkalmas gerinctornát, masszázst illetve áramos kezeléset. Panaszaim azóta sem múltak. Most már egy ideje napközben is fáj és újra bizsergést érzek a végtagjaimban, nyugalmi állapotban. Mozgásban nem zavar, olyankor nem érzem. Gyengébbnek nem érzem a végtagjaim. A háziorvoshoz fordultam tanácsért, laborvizsgálatra küldött, nem lát eltérést benne. Állítása szerint majd elmúlik. Saját elhatározásból érvizsgálatra is bejelentkeztem, ahol mindent rendben találtak. Ami még fontos lehet: vérnyomásom rendben van, EKG rendben, testsúlyom is "ideális" értéken belül van. Lassan 1 éve ezzel élek, nagyon aggódom, hogy valami komoly baj lehet. Újra kisbabát szeretnénk, de emiatt nem merem vállalni. Tanácsát kérem milyen területen érdemes további vizsgálatokat kérnem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a izomfájdalmak témában

tisztelt Érdeklődő! Semmilyen további vizsgálatra nincs szükség, hiszen számtalan orvos vizsgálta már. A panaszait szomatizációnak nevezzük. Bizony nem könnyű egy egyéves gyermek anyukájának lenni, a szoptatás, pelenkázás, gyermekápolás bizony megterheli a gerincet, izmokat, és teljes fizikai és lelki kimerültséget okoz. Bármennyire is látjuk a médiában a ragyogó, boldog kiegyensúlyozott anyukákat csecsemőjükkel a kezében- mindez tiszta átverés. Bizony a gyed ideje alatt nagyon be van zárva az anyuka, ezért állandósultak Önnél ezek a panaszok. Bízzon orvosaiban, higgye el, nincs nagyobb baj. A problémáit elsősorban nem az orvosai, hanem a családja és Ön tudja megoldani. Ha támogatják, mondja el őszintén, hogy néha segítséget kérne, hogy egy kicsit a férjével vagy a barátnőivel töltsön egy kis időt gyerek nélkül. ha nem érti meg a családja, akkor kitartást- nemsokára visszamehet dolgozni, és akkor jobban fogja érezni magát. Talán ezért vannak a panaszok, mert bár elhatározták, hogy jöhet a következő gyerek, de Öb lelke mélyén most még talán nem szeretné... de természetesen vállalhatja, ha akarja, hiszen több orvos is megmondta, hogy nem beteg! Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2014. május 30., 12:22; Megválaszolva: 2014. május 31., 22:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés