Kábítószer okozhat epilepsziát?

A családban van egy 25 éves fiatalember. 14 évesen "bukott le" először tudatmódosító szerek használatával (csattanó maszlag és kanabisz). Gyanakodtunk, hogy folytatta, de hiába próbáltunk hatni Rá. 18 évesen a rendőrség kapta kanabisz fogyasztáson, elterelésre küldték. Ennek ellenére tovább drogozott. Feltehetően a marihuána mellett erősebb szerekhez is nyúlt (talán amfetamin, de nem biztos ). Emellett alkoholt is rendszeresen fogyaszt nagyobb mennyiségben. Egy éve pénzzavarba került. Áttérhetett olcsóbb "dizájner" drogokra, de erre sincs bizonyíték. Két-három héten át folyamatosan paranoid téveszméket tapasztaltunk nála, pszichiátriai osztályra vittük, ahonnan két nap múlva rendzavarás miatt kitiltották, de a téveszméi elmúltak, átmenetileg javult. Súlyos pszichés trauma is érte ebben az időszakban. Az elmúlt egy év során "normális" viselkedés, hiperaktivitás és zavart viselkedés váltogatta egymást. Ezután három hétre teljesen elvesztette a kontrollt. Állandó önkívületbe, zavartan viselkedett, csavargott, aludt, kommunikálni szinte képtelen volt. Valamelyest kijózanodott, egy napra a munkahelyére is bement dolgozni. Másnap reggel azonban erős epilepsziás rohamot kapott. A roham kb. egy óra múlva megismétlődött, már a kórházban. Nagyon bizonytalanok vagyunk, hogy mi váltotta ki a rohamokat, számíthatunk-e az ismétlődésükre? Olyan szer okozta, amit beszedett/elszívott, vagy talán már maradandó idegi károsodással kell számolnunk? Kérem segítsenek a családunknak felkészülni a lehetőségekre!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a epilepsziás roham témában

tisztelt Érdekődő! mindkettő kiválthat epilpseziás rohamot: a drog és alkohol, valamint ezek megvonása, és az anyagok által létrejött agyi károsodás is. Önmaga a rogham nem nagy probléma- ha nem lenne drog meg aohol, nem lenne, és jó gyógyulásui hajlama van. Viszont a páciens állapota aggasztó. A roham csak a jéghegy csúcsa - sokkal nagyobb itt a baj... kitartást kívánok önöknek ebben a reménytelennek tünő helyzetben.

Kérdés: 2014. május 25., 14:53; Megválaszolva: 2014. május 28., 23:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés