Epilepszia fejfájás után

Jo napot, sajnos 3 napja volt egy epilepszias rohamom. 38 eves vagyok soha nem volt ilyenem. Hozzatartozik, hogy elotte 4napig lazam es fejfajasom volt, erre szedtem magamtol algopyrint a kotelezo gyogyszereimet melle, ami a symcumar, mirulit. Es a roham elotti este ezekre egy Flector, a roham masnap reggel 9kor volt, mint kiderult mar a korhazba tudogyulladasom is van. Nagyon megijedtunk, a baratnom vegig nezte. Minden volt egesztestes gorcs, szemkiakadas, nyalfojas, mento vitt el. A korhazbol 3 ora mulva hazaengedtek... Kb nem erositettek meg semmiben sem. Eeg-t csinaltak mi ugynezki, hogy normalis.Nagyon remelem, hogy ez nem azt jelenti, hogy epilepszias leszek.: (Azota nem volt semmi gorcsom.

Dr. Kerekes Éva válasza epilepsziás roham témában

Kedves Érdeklődő! Én is remélem, de az epilepszia nem olyan súlyos betegség, mint például azok a betegségek, melyek miatt Syncumart szednek. Minden embernek lehet az életében egy epilepsziás jellegű rohama. Epilepsziás betegségről akkor beszélünk, ha valakinek legalább 2 nem provokált epilepsziás jellegű rohama volt (rohamot provokálhat a lázas betegség, oxygén hiány, alkohol, drog, alacsony vércukor). Remélem, történt koponya CT vizsgálata is, mert Syncumar szedése mellett a kisebb agyvérzés is jelentkezhet, melynek egyetlen tünete a lehet az epilepsziás roham.. Az EEG nagyon informatív vizsgálat, de a negatív EEG nem zárja ki az epilepszia lehetőségét.. (gyakran a terület, ahonnan az epilepsziás roham kiindul, az agyban mélyen helyezkedik el, a koponyacsont felszínéről elvezetett elektróda nem képes rögzíteni a kóros kisüléseket, melyek az epilepszia lényeges tünetei). Ha nem volt koponya CT vizsgálata, keressen fel egy neurológust. Ha volt, akkor próbáljon meg úgy élni, mintha mi sem történt volna.. Az epilepsziát csak akkor kezeljük, ha biztosak vagyunk abban, hogy epilepsziás betegségről van szó. Addig nem szabad gyógyszert adni, első roham után általában nem írunk fel antiepileptikumot. Rohammentességet kívánok!

Megválaszolva: 2017. július 25.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Kábítószer okozhat epilepsziát?
A családban van egy 25 éves fiatalember. 14 évesen "bukott le" először tudatmódosító szerek használatával (csattanó maszlag és kanabisz). Gyanakodtunk, hogy...
Terhesség alatt árthat a magzatnak az...
Terhes vagyok es van egy betegsem az epilepszia! Gyogyszert szedek a neurotop300mg es a lamictal 100mg a neurotopbol 2 es fel tabletat szedek naponta es a...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok