Gerincsérv Anomália

T doktor úr hölgy. Augusztus végén több év után sikerült tönkretennem a gerincemet. Folyamatos terhelés után nem tudtam felkelni, derékfálydalom valamint bal farizom fokozott keménység, bal lábba égő fájdalom ami mozgásra fokozódik, haskompresszióra nyilaló érzés a bal lábba, valamint mozgáskolátozottság a bal oldalon. Érzékkiesés, izomgyengeség nem tapasztalható, Laségue jel 5Ofoknál pozitiv.Diagnozis: Isiász ideggyulladás néhány nap elmulik. Brexin1x1 Miderizon 2x1. Munkámat amennyire tudtam folytattam, majd egy hónap multán ismét orvos. Diagnozis ugyan az gyogyszer szintén, viszont felegyenesedéskor és álláskor egő fajdalom a ball lábomban. Következő hónap lehetőségekhez képest munka, Majd Nov 6.án készittetem egy MR vizsgálatot. AMI L.IV Discus bal oldalon kisebb hernia, Lumbális gerincrész elferdült balra, L.IV.-V. Dehidratált. (képeket csatoltam, remélem) . Egy hónap pihenés után, ágyban történő mozgáskor (gerinc nem terhelt) valamint has kompressziora fájdalom megszünt.Gerinc nem érzékeny. Viszont felegyenesedékor bal farba lábba fájdalom, bizsergés tapasztalható, ami voltaren retard 75 szedésével csökkenthető. Ha néhány órát fentvagyok a következő napon nem tudok felekelni (gyogyszerrel sem) , valamint az utobbi két hétben éjjszakai idegi fájdalom is tapasztalható. Anomáliák: ha előre hajolok, jobb kézben 1O-15 kg viszek vagy jobbra hátra fordulok séta közben, kontrollálható csökkenő a fájdalom. Van aki sérvet van aki dehidratácio miatti kisizületi gyulladást, más görcsös túlfeszitett hátizomzatott diagnosztizál probléma okául. Deréktáji fájdalom nincs. Összezavarodtam nem tudom mit tegyek, tudom interneten keresztül nem egyszerű, viszont csak iránymutatást kérnék. Állapotom visszaesése mindig közel tünetmentes nap után következik. (egyenesedne stabilizálodna a gerincem? ) Manuál terápián nem voltam viszont úszom és nyujtok autodidakta módon. Életvitelem: Könnyű fizikai munkát végzek, szinte sosem ülök, derekam már régóta jelez, viszont kipihenhető volt. Segítségét Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza isiász témában

Tisztelt érdeklődő!

semmi ellentmondás és zavar nincs a véleményekben, ezek mint helytálló megállapítások. Teljesen mindegy, hogy mennyire domborodott elő a porckorong egy-egy Ct vagy Mr felvételen, és mennyire meszesek vagy gyulladtak a kisizületek. A lényeg, hogy nincs súlyos betegsége, ami 42 évesen azért már elő-előfordulhatna, van, akinek 3 évesen már agydaganata van...Nem tette tönkre a gerincét, csak kialakultak azok az elváltozások, melyek 42 évesen ki szoktak.

Felejtse el a leleteit, és és éljen teljes értékű életet. Természetesen a gerincet érdemes kímélni- ha lehet, súlyosat nem emeljen, ha mégis, akkor olyan technikával, mint a súlyemelők. Érdemes megtanulni a gerinc gyógytornát és minden nap elvégezni, és nagyon jó, hogy úszni és manual terápiára is jár (a gyógytornát egyik sem hellyetesítheti) . Ha nincs jobb program a szabadságra, akkor érdemes gyógyfürdői kezelést igénybe venni. De ha szeret utazni, hegyet mászni, kirándulni, akkor inkább tegye ezeket, mert ilyenkor megfeledkezik a gerincéről. Gyógyszer nem érdemes szedni, csak ha kibírhatatlanul fáj, mert a gyógyszer nem gyógyítja meg a gerincbetegségét.

Derűs, élményekben gazdag, panaszmentes életet kívánok!

Kérdés: 2013. december 12., 11:53; Megválaszolva: 2013. december 14., 16:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A panaszom a következő lenne: Lassan egy éve, egyre sűrűbben, kinyilaló fájdalmam van a fenekem bal oldalán, ami kihat...
Hogyan kezelhető az isiász?
Szeretném megkérdezni, mi a legmegfelelőbb és leghatékonyabb gyógymód az isiász kezelésére. Meddig tart ez a betegség? Jelenleg a Flector gél-t...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...