Keresztcsont fájdalma.

Tisztelt Doktornő! Panaszaim kb.1éve decemberben kezdődtek.Reggelente nagymértékű fájdalomra ébredtem, jobboldalt deréktájon a keresztcsont körül. Majd 1-2 hónap eltelte után már a reggeli és később egész nap éreztem ezt a fájdalmat.Különösebben nem mozgásra, sem terhelésre, jobban állva és járás közben./Napi 10-12 órát dolgozom aszfalton, illetve gyalogolok/ Első időben a rossz, régi ágyra gondoltam, attól fájhat a derék reggelente.Ez sajnos ágy és matrac csere után sem szűnt meg. Akkor arra gondoltam, az egész napos állás, séta az eleve rossz tartás és cipő lehet az ok.Csináltattam sz.gépes talpvizsgálatot és egy drága betétet, azóta is hordok, de a néha élesen beszúró fájdalom a keresztcsontba nem szűnt meg.Ekkor döntöttem úgy hogy szakorvost keresek fel.Októberre értem el addig, hogy van RTG, MRI leletem, és reumatológus véleményem. Kezeléseket kaptam, fizikó -lézer uth, parafangó és masszázst. De fáj ugyanúgy, főleg az esti órákban érzem jobban. Erős nyilalló fájdalom a keresztcsontba, amit sokszor érzek ágyék és jobb láb comb részéig is húzódni. Készült hasi és here UHT is, ami csak a jobb herében mutatott ki cisztát illetve enyhe vízsérvet-ami szintén érzek sajnos.Gondolom a kettő nincs összefüggésben. Várom válaszát, hogy leletek alapján Ön mit tanácsol, mert a kezelések ellenére sem javul a derekam! Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza isiász témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján valószínűleg derékból vagy a keresztcsont környékéről ered a fájdalma. MRI lelete nem magyarázza a panaszokat, ami nem baj, mert legalább biztos lehet benne, hogy nincs súlyos gerincbetegsége.

A terheléssel összefüggő fájdalmak gyakran tartáshibákból, az izmok és szalagok túlterheléséből erednek, és ennek megfelelően nem látszanak képalkotó vizsgálatokkal. A beteg fizikális vizsgálata nyújt támpontot a kezelést illetően. Általában gyógytornával, az optimális gerinchasználat elsajátításával lehet eredményt elérni. Ha ennyire nem javul, kérje meg a reumatológusát, hogy vizsgálja meg ismét, biztosan a gerincből és nem a keresztcsontból erednek-e a panaszai, és ha igen, forduljon gyógytornászhoz.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. november 17., 09:15; Megválaszolva: 2014. november 20., 14:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lumbális gerinc MRI
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Szeretném a véleményét kérni derékfájdalmammal kapcsolatban. 6 hete vagyok betegállományban. Az első 3 héten alig...
Lábfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 41 éves vékony testalkatú, aktív nő vagyok. Sportolni időszakosan tudok, de kb. egy éve elkezdtem aktívan és...
miért fáj a lábam?
Nekem lumbágóm van ishiásszal. Voltam reum-nál és lidokain +hydrocortison inj.kaptam az LS szöglethez és lange jobbra. Kicsit enyhítette a panaszomat...
gyenge láb lábfájdalom
1éve kezdődött erős derékfájással, porckorong kiboltosulást állapitottak meg, fájdalmaim csökkentek, de visszamaradt néha lábzsibbadás gyenge...
Isiász miatti gerinc röntgen...
Kedves Doktor Nő/Úr! Isiászom miatt gerincröntgenen voltam, az alábbi kiértékelést írták a leletemre: SI csigolya lumbalizált. Csigolya testek...