Utalhat daganatra?

Üdvözlöm! 8 hónappal ezelőtt szültem, derék. ill. hátfájdalmaim korábban is voltak, feltehetően az ülőmunka, rossz testtartás, gerincferdülés következményeként. Orvosnál egyszer voltam, röntgenezni nem röntgeneztek, csak úszást írtak elő. Amióta szoptatok, azóta viszont fokozódott a hátfájásom. Igaz, enyhült, amióta ritkábban, ill fekve szoptatok, de továbbra is fáj. Konkrétan a gerincemet érzek néhány ponton fájdalmasnak, a derekam fölötti részen, ill. a hátam közepén. Reggelre, fekvés után rosszabb a helyzet. De mozgás hatására javul. Ill. sima fájdalomcsökkentő is enyhíti, de teljesen nem múlik el. A szoptatás okozhat ilyen problémákat, ezt tudom., viszont kb. 1, 5 hónapja rendszeresen zsibbadok is. Napközben is előfordul, de sokszor inkább éjszaka. Többnyire a bal kezem, hol a kisujjam, hol a középső ujjam, hol a kézfejem, bal lábam, de van mikor ugyanígy jobb kéz, jobb láb. De szokott zsibbadni a szám is, a nyelvem szinte állandó bizsergésben van egy hónapja. Volt pánik roham-szerű rohamom is, zsibbadással, remegéssel, sűrű, kb. 10 percenkénti vizeletürítésekkel, furcsa, mintha távolabb lenne a környeztem tőlem, mint valójában - érzéssel. A háziorvosom szerint pánikroham volt, a neurológus szerint viszont nem az. Vérvizsgálat után kiderült, hogy egyrészt erősen pajzsmirigy alul működésem van (igaz, nem híztam, hanem fogytam az utóbbi néhány hónapban, de ez lehet a tejtermékek elhagyásától is ) , ill. a vörösvérsejt szám: 5.2 (4, 1 -5.1) , az MPV pedig 7 (8-13) Reumatológián a vérvétel előtt voltam, fokozott háti görbületem van, megnyugtatott, hogy komoly baj nincs, bár poénkodott a jóindulatú daganattal, és szükségesnek ítéli a röntgent, de szoptassak nyugodtan, ameddig tudok, ráér. Lehet gerincvelő daganat a háttérben? A háziorvosom szerint nem, inkább csak a pánikolásom okozza a zsibbadást. Szerinte a MPV értékkel nem kell foglalkoznom, rendben van. A rosszindulatú daganatra pedig más értékek mutatnának, de a többi értékem jó. Köszönöm válaszát!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza zsibbadások témában

Kedves Kérdező!

Azt hiszem egymásra épülő problémákról van szó. A gerince valóban beteg lehet, de nem hiszem, hogy komolyabb dologról lenne szó, hiszen a panaszai vándorló jellegűek. Gondolom túl van erőltetve a gerince, jó ötlet a gyógytorna, az úszás, de csak hátúszás a megfelelő. A zsibbadások lehetnek részben csigolya közti idegek enyhe összenyomásából adódó tünetek, de azt hiszem ezeknek a tüneteknek egy része valóban szorongásos eredetű, pániknak megfelelő.

A vérképe jó. A pajzsmirigy eltérésekkel valóban foglalkozni kell. A szorongások miatt - tekintettel arra, hogy szoptat, használjon homeopathias készitményt.

Kérdés: 2012. december 17., 19:08 ;Megválaszolva: 2012. december 26., 18:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegsérülés utáni hideg érzés az...
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hónapja bevertem a jobb vállam a lapockám felett az asztal sarkába, és az utána következő reggelre...
Emésztés, Szív , ideg?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, amit nem tudok mi okozhat és hova tudnék ezzel tovább menni. Olyan panaszom van, hogy étkezés után...
Neuropátia?
Tisztelt Doktor Úr! Még novemberben történt, hogy éjjel arra riadtam fel, hogy a bal alkaromban -ujjbegytől könyökig- hangyamászásszerű érzést...
Neurofiziológia lelet
Tisztelt Doktor úr! Neurofiziológiai leletem után szeretnék érdeklődni amiben ez áll (a vizsgálat kar zsibbadás miatt készült, 71 éves...
Fejbőr zsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám ott kezdődött, hogy hajnalban felébredtem és az egész jobb fejrészem elzsibbadt, ez az érzés nem volt fájdalmas...