Fejbőr zsibbadás

Tisztelt Doktor Úr! A problémám ott kezdődött, hogy hajnalban felébredtem és az egész jobb fejrészem elzsibbadt, ez az érzés nem volt fájdalmas vagy hasogató vagy nem okozott egyéb tünetet, de végigszaladt az egész fejemen. A zsibbadás azóta megmaradt és tart körülbelül 5 napja. Azóta persze enyhült, viszont alvásnál még mindig feszít és zsiborog főleg ha jobbra fordított fejjel alszok. A zsibbadást ezen kívül az állkapcsomban és a fülemben is érzem. Ez bezavar a napi teendőimbe is. Elsősorban arra gondoltam, hogy elaludtam a nyakamat így flectorral kenem minden nap, ami kisebb enyhülést hozott csak. A vérnyomás értékeim 120/80/60-90 között voltak az 5 nap során. A kérdésem az lenne, hogy kell-e aggódnom illetve, hogy milyen irányban kezdjek el utánna járni a problémának ha nem javul az állapot? A válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadások témában

Kedves Kérdező!

A zsibbadásos panaszok ijesztőek a beteg számára, de általában súlyos betegség nem áll a háttérben. Nem múló panaszok, aggodalom esetén célszerű neurológushoz fordulni koponya MR szervezése céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. december 20., 23:25; Megválaszolva: 2021. december 21., 14:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegsérülés utáni hideg érzés az...
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hónapja bevertem a jobb vállam a lapockám felett az asztal sarkába, és az utána következő reggelre...
Emésztés, Szív , ideg?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, amit nem tudok mi okozhat és hova tudnék ezzel tovább menni. Olyan panaszom van, hogy étkezés után...
Neuropátia?
Tisztelt Doktor Úr! Még novemberben történt, hogy éjjel arra riadtam fel, hogy a bal alkaromban -ujjbegytől könyökig- hangyamászásszerű érzést...
Neurofiziológia lelet
Tisztelt Doktor úr! Neurofiziológiai leletem után szeretnék érdeklődni amiben ez áll (a vizsgálat kar zsibbadás miatt készült, 71 éves...
Az MRI kontrasztanyaga veszélyes az...
Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nő vagyok. Volt májusban egy kontraszt anyagos koponya MR vizsgálatom. Neurológusom javaslatára mentem el, mert...