Szédüléses panaszok - nagyobb baj van?

Tiszteletem! Pár másodperces szédüléses rosszullétek miatt írok Önnek. Utóbbi hetekben jelentkezett, eddig három alkalommal történt, eszméletvesztésem sosem volt. Epilepsziáról sem tudok, iylesmi rohamaim sem voltak soha. Voltam már orvosnál EEG vizsgálaton is részt vettem ami nem adott egyértelmű eredményt: "Kissé szabálytalan alpha dom. háttéraktivitás. Hv alatt vmint fotostimulatio során bal fronto-temporalis túlsúlyú, de bilateralis paroxismalis szinezetű episodok. " 3hetet kell várnom egy következő vizsgálatra (koponya MR) Arra vagyok kíváncsi, hogy ezek a rosszullétek lehetnek ártalmatlan rosszullétek is vagy mindenképp számolnom kell egy komolyabb betegséggel (epilepszia, agydaganat)? A fenti pár sorból Ön mire következtet? Attól tartok, hogy a nem egyértelműen negatív EEG miatt nagyobb baj van..

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

tisztelt Érdeklődő!

Megértem az aggodalmát, de ez az eltérés egyrészt nem egyértelműen kóros (van akinek kicsit aktívabb az agyműködése alapjáraton) , másrészt ha kóros is, állhat banális ok mögötte. Egy vírusos fertőzés is okozhat átmeneti egyensúlyideg-bántalmat, szédüléssel, és hagyhat átmeneti nyomot az EEg-n.

Az EEg leletből még semmire nem következtetnék. Ha az MR nem mutat eltérést, akkor meg fog gyógyulni.

Ezt kívánom Önnek!

Kérdés: 2012. december 09., 19:21 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 17:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz