Kamasz-panasz

Tisztelt Doktornő! 2011.máj. az akkor 7.oszt. fiam egy tesi órát követően rosszullétre panaszkodott, migrén, látászavar, szédülés, hányinger. Ezek után lassultnak, fáradtnak láttam, orvoshoz fordultunk, kivizsgáláson vett részt. Rutinvizsgálatok és MRI készült. Ebből idézek: A liquor terek nem tágabbak. A kamrarendszer szimmetrikus. A középvonal megtartott helyzetű. Bal oldalon a triquonum környezetében, a periventicularis fehérállományban rizsszemnyi, a T1 súlyozott felvételeken csökkent, a T" frekvencián 11x12 mm nagyságú fokozott jelintenzitású terület ábrázolódott, amely a FLAIR méréseken szintén magas jelintenzitású. Hasonló elváltozás figyelhető meg a jobb oldalon is 8x2 mm nagyságban. A leírt elváltozás isemiás történés utáni állapotnak megfelelhet, jobb oldalon tágabb perivascularis tér lehetősége is felmerült. Fejfájása migrénes eredetű, epilepszia kizárható. Panaszai hátterében kimerültség, szorongás valószinűsíthető. A rosszullét azóta nem ismétlődött meg, bár gyakran álmos, rosszul alszik, szöveget nehezen tanul, a fizikai aktivitása csökkent. Jelenleg elsős középiskolás, 190 cm magas, 70 kg. A tesi órákat fárasztónak ítéli meg, edzésre jár, mert jól kézilabdázik, de az állandó fáradtságérzet elveszi a kedvét a sporttól és az energiáját a tanulástól. Okt.12-én hosszútávfutás után ismét erős fejfájás, jobb szemgolyó mögötti nyomás, részleges látászavar keletkezett, szédült, eleséstől való félelmében leült a földre. Hazaengedték, alvástól és Algopiryntől elmúltak a panaszai. Azóta rosszkedvű, iskolaváltást szeretne, én pedig attól félek, hogy olyan helyen lesz rosszul, ahol nem lesz segítsége. Jól táplálkozik, 10-kor aludni megy, néha segít, fát vág, kocsit mos, de többnyire inaktív fáradtságra hivatkozva. Magnéziumot, Béres Vital Energia tablettát adok neki. Fogadjam-e el, hogy a panasza tipikus kamaszkori tünet és - ahogy magyarázták - a testi és idegrendszeri fejlődése nincs harmóniában? Vagy ettől nagyobb a baj? Tisztelettel várok választ les

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza kamaszkori neurológiai problémák témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nagy baj nincs. Ha a fia iskolát akar váltani, ennek nem az MR lelete az oka. ezek az elváltozások oka és időpontja nem tisztázható. hogy van-e közük a fáradékonysághoz, az kérdéses, de én belemennék az iskolaváltásba! Ne féljen, jó emberek mindenhol vannak!

Kérdés: 2012. október 16., 11:57; Megválaszolva: 2012. október 19., 00:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?