kézfej, lábfej zsibbadás

Kb. 2 hónapja állandó jelleggel zsibbad a bal kézfejem és a bal lábfejem. Fájdalmat nem érzek, csak nagyon kellemetlen ez a bizsergő érzés, főleg fekvő helyzetben. Néha intenzívebb, mintha egy hullám szaladni végig a testem bal oldalán. Az utóbbi napokban enyhe hasogató fájdalmat érzek a talpaman. Ha felemelem a karomat merőlegesen a testemhez képest, intenzív pulzálást érzek az ujjaimban a szívritmusnak megfelelő ütemben. Emellett nagyon gyengének érzem magam, főleg ha lépcsőkön kell felmenni. Voltam neurológusnál, csináltak agyi CT-t és MRI-t, nyaki röntgent, nem találtak agyi rendellenességet. Voltam ultrahangon, ahol a nyaki ereket vizsgálták, ott sem találtak semmit. Keringési probléma vagy a szívműködés rendellenessége okozhat ilyen tüneteket? A vérképem is rendben van, bár CRP, ASLO és LATEX értéket nem vizsgáltak. Régebben krónikus mandulagyulladást állapítottak meg, amit azóta sem kezeltettem. Nem tudom, annak köze lehet-e ezekekhez a tünetekhez. Hónapok óta ezekkel a tünetetekkel élek, szabadság és várólista miatt sokat kell várnom minden egyes vizsgálatra. Félek, hogy komoly bajok lesznek, mire kiderül, hogy mi okozza a problémát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza kéz és lábzsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő

Nincs oka aggodalomra, hiszen panaszai mögött már kizárták az agyérbetegséget, és egyéb kezelést igénylő okokat. A CRP, ASLo és LATEX értékeknek ezeknél a tüneteknél nincs jelentőságe, ezért nem készültek. A krónikus mandulagyulladás soha sem gyógyul meg nyomtalanul, de ennek az Ön esetében nincs jeletőssége, bár más tipusú szövődményeket okozhat. A szivműködés rendellenessége ritke az Ön korában, és inkább szorongásra gondolnék.

Remélem, a kivizsgálásának eredményei megnyugtatják Önt.

Panaszmentességet kivánok!

Kérdés: 2012. augusztus 15., 08:30; Megválaszolva: 2012. augusztus 18., 15:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?