• Bokatörés-lábadozás-gyógyulás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 2011.APRILIS.1.-ÉN MEGMŰTÖTTTEK KÜL ÉS BELBOKA TÖRÉSSEL, A KÜLBOKÁT KAROSLEMEZZEL A BELBOKÁT HÚZÓHURKOKKAL RÖGZÍTETTÉK!áPRILIS 12.-ÉN LEVETTÉK A FEKVŐ ÉS FELTETTÉK A JÁRÓ GIPSZET,APRILIS 26.-ÁN PEDIG A JÁRÓGIPSZET IS LEVETTÉK TEKINTETTEL ARRA,HOGY A CONTROLL VIZSGÁLATON AZ ALÁBBIAKAT ÁLLAPÍTOTTÁK MEG!TÖRVÉGEK ÁLLÁSA JÓ,TÖRVÉGEK KÖZÖTT A TÖRÉSI RÉS MÁR NEM LÁTHATÓ,BOKAVILLA ÁLLÁSA JÓ.lÉGPÁRNÁS BOKARÖGZÍTŐ VISELÉSÉT JAVASOLTÁK,AMII HASZNÁLOK IS,AZONBAN GYÓGYTÓRNÁRA ,FIZIKOTERÁPIÁRA NEM KÜLDTEK,AMIKOR RÁKÉRDEZTEM HOGY NEM E VOLNA E SZÜKSÉDGES A FŐORVOS ÚR HATÁROZOTT NEMMEL VÁLASZOLT!uGYANAKKOR ÉN AKIVEL BESZÉLTEM ÉS UTÁNA NÉZTEM ILYEN JELLEGŰ MÜTÉT UTÁN KIFEJEZETTEN AJÁNLJÁK ÉS SZÜKSÉGESNEK TARTJÁK A GYÓGYTORNÁT!eLÉG NEHEZEN MEGYEK MÉG,BICEGEK ÉS BEIS VAN DAGADVA A BOKÁM ,DE ARRA SE KAPTAM SEMMILYEN KENŐCSÖT VAGY IRÁNYMUTATÁST HOGY MIKOR FOG LEHÚZÓDNI STB! 2 HÉT MÚLVA KELL VISSZAMENJEK CONTROLLRA!KÉRDÉSEM VOLNA,HOGY HA NINCS GYÓGYTORNA AKKOR MITÖL FOGOK GYÓGYULNI ÉS HOGYAN FOGOK A BICEGÉSEMBŐL RENDESEN UJRA JÁRNI,ILLETVE HA DAGD A BOKÁM AZ MITÖL VAN ÉS MILYEN KENÖCSÖT AJÁNLANAK,TOVÁBBÁ THERMÁL FÜRDÖBE MEHETEK E A BOKÁMMAL,HASZNÁL E NEKI A GYÓGYVÍZ?VÁLASZÁT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokatörés témában

        Ennyi idővel a műtét után nem szoktunk gyógytornát javasolni, pláne nem fiatal korban. Otthon magának a mindennapi sétával, járkálással, esetleg úszással, kerékpározással be tudja tornáztatni. Gyógytornára általában 6 hét, vagy annál hosszabb ideig történő gipszrögzítés esetén, időesebb korban, illetve több darabos, ízületbe hatoló töréseknél szokott szükség lenni. A láb duzzanata a rendszeres végtaghasználat során fokozatosan magától fog megszünni, de gyorsítani lehet rajta nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazásával. A fűrdőbe a műtéttől számított 4-6 hét után lehet menni, javulás tőle mindenképpen várható, főleg ha tornáztatja is a vízben a bokáját.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 23:27; Megválaszolva: 2011. május 02., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés