• Csípőlapát környéki húzódó érzés, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 17 éves vagyok, aktívan sportolok (futás, gimnasztika, súlyemelés). A problémám 1-2 hónapja kezdődött, amikor a sok ülés után (iskolában) felállva a jobb oldali csípőlapátom, illetve annak a környéke, pereme kezdett el fájni és gyakran kisugárzik a farizomba is. A fájdalom erősödik, ha úgy állok/ülök, hogy a hasfal jobb oldala megfeszül, húzódó érzést kiváltva. A fájdalom nem túl erős, néha el is múlik, de nem hagy nyugodni a dolog. Amikor először megjelent, kentem izomlazító géllel (Voltaren), erre kis javulás történt, de utána visszatért. A sporttevékenységeket a fájdalom megjelenése óta hanyagolom, de érdemi javulást ennek hatására sem tapasztaltam. Azóta voltam sebész orvosnál, a röntgenkép nem mutatott elváltozást (kivéve, hogy az "SI-n a kp. vonalban keskeny résszerű záródási defektus van"). Valamint csináltak vér- és vizeletvételt, ami többnyire jó lett, csak a lymphocyta és a eosinophil értékem magasabb egy tizeddel az ajánlottnál. Arra szeretném kérni a kedves Doktornőt/Doktor Urat, hogy legyen kedves és írja le, hogy mi állhat a probléma hátterében, ill. mi lehetne a javasolható kezelés, hogy minél előbb visszatérhessek a sportba? Válaszát előre is köszönöm és kellemes ünnepet kívánok!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Valószínűleg az átmeneti, nem szokványos "terhelés", tehát az egyhelyben való ülés váltotta ki a panaszait, becsípődhetett egy kisebb ideg, illetve a csigolyák közötti kisízületek lemerevedtek. A labaorokban nem utalt semmi gyulladásra, a rtg sem látott érdemi eltérést, amit leírtak, az egy kisebb fejlődési rendellenesség, ami nem csinál ilyen panaszokat. Én gerinctornát javasolnék, meg egy kis Uh, esetleg víz alatti massage is jó hatású lehet.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 24., 13:22; Megválaszolva: 2011. április 26., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés