• Izom/izületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WEBBeteg orvos szakértője! Kérdésem lenne az, hogy hová forduljak segítségét, kivizsgálás miatt! Izomgörcsök miatt fájdalmaim nem szűnnek legalább 6-7 hónapja! Nagyon erős fájdalmak, izomgyengeség, fáradtság, izomkeményedés... Nemrég mandulaműtéten estem keresztül, de már jóval elhagytam a 6 hetes "teljes gyógyulás" szakaszát. (garat manduláim betegségével magyarázták a nyirokszerveim és izmaim fájdalmait, gyulladását). Az lenne a kérdésem, hogy kifejezetten van-e olyan szakrendelés, ahol az izmok és izületek fájdalmaival, betegségeivel foglalkoznak! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Lehet laborvizsgálatokat csinálni, amikből kiderül, van-e izompusztulás a szervezetében (erre háziorvosa is tud adni beutalót- se kreatinkinaze nevű vizsgálatot kell kérni). Ha ez magas értéket ad, meg kell határozni az izom eredetű hányadát. Ha ez is magasabb a normálisnál, immunológiai vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, van-e autoimmun izombetegség. Tudomásom szerint a László Kórházban működik egy kiváló immunológia, de a SE III. belklinikája is kiváló (Kútvölgyi). Az ágynyilvántartótól háziorvosa meg tudja kérdezni, lakóhelye szerint hova tartozik, háziorvosi beutalóval fogadják. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. január 16., 11:19; Megválaszolva: 2012. január 17., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: