• Metypred elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesanyám 12-13 éve Metypred nevű szteroid gyógyszert szedi sokizületi gyulladás kezelésére. Sajnos csak mostanra derült ki, hogy milyen súlyos mellékhatásai vannak(ősszel szívinfarktusa volt, most pedig gyomorvérzést kapott). Jelenleg fél tablettát szed naponta, amivel a betegség szinten tartható. Ha egy-két nap kimarad, rögtön gyulladás (talán elvonási tünetek? ) jelentkezik a szervezetében. Szeretné a dózist fokozatosan csökkenteni és lehetőség szerint végleg elhagyni. Mi ennek a módja és milyen alternatív kezelési módok vannak? Előre is köszönöm a segítségét! üdv. Nagy Kornél

        WEBBeteg szakértő válasza a sokízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Egyrészt mindenképpen kellene valamilyen bázisterápiás szer, mellyel kiváltható a szteroid hatása, és nem okoz ennyi mellékhatást. Nem tudom, hogy ilyet szedett-e már valaha, vagy pedig esetleg mellékhatások miatt el kellett azokat hagyni.

        A másik gond az, hogy nagyon nehezen lehet több éves szteroid szedés után leállni, mert a mellékvese működését elnyomja. Csak fokozatosan lehet csökkenteni, próbálja majd csak minden másnap bevenni azt a legkisebb dózist, amely elegendő.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 12:25:04; Megválaszolva: 2010. február 17., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: