Nem javulok!

Tisztelt Doktor Úr! 2 és fél hónapja Reumatológia szakrendelésre járok, mivel a két lábam és a karjaim bedagadtak, fájtak, mozgatni sem tudtam őket. Mindig mikor mentem kontrollvizsgálatra hiába mondtam a Dr.Úrnak, hogy nem vagyok jól fájnak a végtagjaim, betagadok, nem szólt rá semmit, csak szedjem a gyógyszert, és 3 hét múlva jelenjek meg. Bevallom őszintén meguntam, hogy semmilyen vizsgálatra nem küldött, és mindig ugyanaz volt a válasz, ezért utólag december végén már vissza se mentem.Nem láttam értelmét. A gyógyszert továbbra is szedem, de sajnos fájdalmak ugyanúgy megvannak sőt még rosszabbodtam, mert már a gerincem is érzékeny végig, és már a derakam is fáj! Alig tudok a munkahelyemen dolgozni emiatt! A legutóbbi bedagadásomkor már lázas is voltam, 38.5 volt. Azt szeretném megkérdezni Dr.Úr, hogy normális-e az, hogy a Dr.Úr állandóan csak gyógyszereket szedeti, velem és meddig fog ez az iszony betegség kinozni.Vagy pedig keressek fel más orvost, mert nagyon rossz igy élni. Kérem szives véleményét! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Puskás Réka válasza sokízületi gyulladás témában

Kedves Kérdező!

Önnek sokízületi gyulladása van, ami valószínűleg autoimmun eredetű. Kezelése való igaz, hogy gyógyszeres, tehát az rendben van, hogy gyógyszereket szedetnek önnel. Mindemellett kivizsgálásra azért szükség van, mert az autoimmun eredetet is igazolni kell, ugyanis más betegségek is jelentkezhetnek sokízületi gyulladás formájában. Tehát, szükség van további vizsgálatokra. Amennyiben a gyógyszer 10 hét alatt nem használ, szükséges a gyógyszeres kezelés változtatása, esetleg az adag emelése.

Összefoglalva, javaslom, hogy menjen vissza a kezelőorvosához és beszélje meg vele, hogy mi is pontosan a betegsége és hogyan lehetne továbblépni. Ha a kezelőorvosának nincs lehetősége erre, forduljon a területileg illetékes artritisz centrumhoz, ahol az ilyen betegek kivizsgálásával és kezelésével foglalkoznak. Esetleg háziorvosa is adhat oda beutalót. Mindenképpen szükséges azonban, hogy a megfelelő kezelést megkapja minél hamarabb. Az ilyen betegséget lehetőleg tünetmentességig kell kezelni.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2016. január 04., 20:50 ;Megválaszolva: 2016. január 07., 16:52
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
ujjbemozgatás ébredéskor
Tisztelt Doktornő, 31 éves nő vagyok. Panaszaim 3, 5 hónapja kezdődtek. A jobb kezemen 3-as, 4-es ujjakat merevnek éreztem reggel ébredéskor....
Metypred elhagyása
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesanyám 12-13 éve Metypred nevű szteroid gyógyszert szedi sokizületi gyulladás kezelésére. Sajnos csak mostanra...
Sokizületi gyulladás
Tisztelt Dorktor Nő/Úr! Sokizületi gyulladás miatt Remicade kezelést kapok, a Medrol szedését sem lehetett abbahagyni ami miatt menzes problémáim...
Sokízületi gyulladás
Tisztelt Doktor/Doktornő!    Édesanyámnak sokéves fájdalmak után tavaly sokízületi gyulladást állapítottak meg, és azóta is állandó...
Sokízületi gyulladás
Tisztelt Doktor (nő)! Édesanyámnál tavaly sokízületi gyulladást állapítottak meg, erős fájdalmait először is az ORFI-ban különféle...