Kiértékeles lelet

Mérsékelt degeneratív eltérések láthatók marginális osteophytákkal záró lemez egyenletsénggel kisizületi arthosissal és discus degenerációval!gerinccsatorna tágassága veleszületett en relatíve szűkebbnek tűnik a szokásosnál kissé rövidebb pediculusuk miatt melyet a közébső lumbalis szegmentumokban elsősorban dorsalis az alsó lumbalis szegmentumokban körkörössé álló epiduralis zsírszövet felszaporodás epidurális lipomatosis enyhén fokoz!discus neuroforamen/L,III-L,IV centrális bal subarticularis discus extrusio jelentősen komprimálja a durazsákot mindkét oldali leszálló L4gyöki kompressziot okoz (baloldali túlsúly)következményesen e szegmentum felett a cauda rostok torlódnak örvény jel látható mely szignifikáns mértékű gerinccsatorna szükületre utal!L.V-S.I:diffuz discus előemelkedés (bulging disc)győri kompressziót okoz.Conus meddullaris Az L.I-L.II discus síkjában végződik.szabályos szerkezetű.cauda equina :a cauda rostok az L.III.-ÍV szegmentumban komprimáltak.intradurális Terime nemazonositható.Vélemény;L.III.-L.IV nagyméretű centrális -bal subarticularis discus extrusio jelentős durazsák kompressziót és bal oldali túlsülyu leszállöL.4 győri kompressiót okoz!1 hónap múlva kell mennem vissza ha nem javul elindítja a műtétet a doktornő!ön szerint ezt lehet műteni?gyogytornára járok meg pihenek csak nehéz a lépés!köszönöm doktornő talán most jobban le irtam

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a porckorong sérv MR témában

Kedves Kérdező! Köszönöm, most már jobban értem. Azt hiszem, hogy ha nem válik mozgásképessé január elejére, akkor a műtét lesz valóban javasolt. Persze, meg lehet műteni, többféle lehetőség is felmerül. Leginkább annak alapján választanak, hogy a betegvizsgálat alapján mi a legnagyobb gondot okozó elváltozás. Bízzon a gerincsebészekben! És gyógytornázzon sokat, otthon is, próbáljon mozogni amennyire lehet, hajolgatás nélkül. Ha lényeges javulást el tudnak érni a gyógytornával, akkor elkerülheti a műtétet. Ismétlem, az ön állapotától fog függeni, hogy meg kell-e operálni vagy sem. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. december 08., 17:27; Megválaszolva: 2020. december 22., 20:21
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye