Hirdetés
      • vélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérem fordítsa le nekem a leletemet és a vélemény ,hogyan tovább? javaslat? Köszönöm A lordosis megtartott. A csigolyatestek magassága szabályos. A ventralis peremek megnyúltak. A felső zárólemezek hullámos kontúrúak. A zárólemezek mentén helyenként degeneratív eltérés észlelhető. Az L.IV-V porckorongon centrálisan 6 mm-es hernia ábrázolódik, a durazsákon enyhe benyomatot okoz. A többi korongok körülírt protrusio nem mutatnak. A foramenek szabadok. Gyöki compressio egyik szintben sem látható. A Canalis spinalis kóros szignál nem mutat. Vélemény: Disci hernia L.IV-V.Gyöki compressió nem igazolható.

        Dr. Puskás Réka válasza a porckorong sérv MR témában

        Kedves Kérdező! Lelete ezt jelenti: az ágyéki gerinc hajlása normális. a csigolyák normális magasságúak. Az elülső peremeken kis megnyúlások vannak és a csigolyák zárólemezein néhány kopásos elváltozás látszik. Az LIV-V nevű (alulól a második) csigolya közötti porckorongon középen kiboltosulás vagy sérvesedés (nem foglaltak pontosan állást) van, mely a kemény agyhártyán kis benyomatot okoz, de ideggyököt nem nyom. Az idegkilépési rések szabadok. Összességében egy kis porckorongsérve van, a többi porckorongja még rendben van. A további teendők részletesen az ön állapotától, panaszaitól is függenek. Az MRI leírás alapján egészen biztosan gyógytornáznia kell. Javaslom, hogy térjen vissza a vizsgálatot elrendelő orvoshoz, vagy ha nincs ilyen, akkor keressen fel mozgásszervi szakorvost, esetleg, ha erre sincs lehetőség, akkor gyógytornászhoz is fordulhat, hogy megszabaduljon a panaszaitól és megelőzze a további porckorong kopást. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. június 15., 14:13; Megválaszolva: 2020. június 23., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: