Hirdetés
      • Reumàs panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr/Úr/Nő Februàrban egy reggelre fàjdalmak keletkeztek az újjaimban a könyöknèl a tèrdnèl a vàllaimnàl ahogy behajlítottam őket. A hàziorvos beutalt reumatológiàra reuma arthitis gyanúval. A reumatológus megvizsgàlt , vèrvètelre is elküldött. Minden eredmènyem jô azt mondta nem arthitis nem tudja mitöl van. Azóta kb 2 hetente fellàngol a vàllaim beszűkülnek ès lesugàroz az újjaimban . Valami nehezebbet fogok utàna fàjnak az újjaim ahogy behajlítom ès egy idő mülva lemegy róla. Ha tabletet tartom akkor is plusz elzsibbad az újjaim. A tèrdeimnèl is èrzem a hajlatnàl mindkettőnèl pici fàjàst ha terhelem. Mindenhol èrzem a làgyrèszeket mintha èrzèkenyek lennènek. Mivel pànikbeteg vagyok, kezelt, mèg esetleg a stressz okozhat ilyet de a pszichiàter sem erősitette meg. Fogalmam sincs mit ès merre. Munkàmat el tudom làtni erős fàjdalom nincs de fèlek nehogy valami komolyabb dolog legyen. Mit tanàcsol? Merre induljak? Köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a felső végtagi fájdalmak témában

        Kedves Kérdező! Ha a reumatológiai vizsgálatkor nem találtak sokízületi gyulladásra utaló klinikai jeleket, attól még lehet, hogy a későbbiekben jelentkeznek. Tehát, vissza kellene mennie a reumatológusához, hogy gondozza, kezelje a mozgásszervi fájdalmait. A karzsibbadás, vállfájás, gyengeség a nyaki gerinc illetve a mellkaskimenet hibás tartásából, mozgásszervi problémáiból is eredhet. Ezekre esetleg fizikális vizsgálat tán képalkotó vizsgálatokat is kérhet az orvosa. Enyhe depresszió is okozhatja az ilyen fájdalmakat. Erről pszichiterével kell beszélnie. Azt tanácsolnám, hogy kérjen a reumatológián fizikoterápiás kezeléseket és gondozást, és kérdezze meg a pszichiátert, hogy nem lenne-e érdemes depresszió elleni gyógyszert is szednie. Háziorvosa is segíthet. Ezek is nagyon lassan használnak, úgyhogy türelem! Ha sokat mozog, nyújt, tornázik, az is használni fog az ízületi fájdalmak javításában. Erősebb panaszok esetén bevehet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót is.


        Kérdés: 2020. augusztus 14., 21:57; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: