Reumás panasz

Tisztelt Dr/Úr/Nő Februárban egy reggelre fájdalmak keletkeztek az újjaimban a könyöknèl a tèrdnèl a vállaimnál ahogy behajlítottam őket. A háziorvos beutalt reumatológiára reuma arthitis gyanúval. A reumatológus megvizsgált , vèrvètelre is elküldött. Minden eredmènyem jô azt mondta nem arthitis nem tudja mitöl van. Azóta kb 2 hetente fellángol a vállaim beszűkülnek ès lesugároz az újjaimban . Valami nehezebbet fogok utána fájnak az újjaim ahogy behajlítom ès egy idő mülva lemegy róla. Ha tabletet tartom akkor is plusz elzsibbad az újjaim. A tèrdeimnèl is èrzem a hajlatnál mindkettőnèl pici fájást ha terhelem. Mindenhol èrzem a lágyrèszeket mintha èrzèkenyek lennènek. Mivel pánikbeteg vagyok, kezelt, mèg esetleg a stressz okozhat ilyet de a pszichiáter sem erősitette meg. Fogalmam sincs mit ès merre. Munkámat el tudom látni erős fájdalom nincs de fèlek nehogy valami komolyabb dolog legyen. Mit tanácsol? Merre induljak? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza felső végtagi fájdalmak témában

Kedves Kérdező!

Ha a reumatológiai vizsgálatkor nem találtak sokízületi gyulladásra utaló klinikai jeleket, attól még lehet, hogy a későbbiekben jelentkeznek. Tehát, vissza kellene mennie a reumatológusához, hogy gondozza, kezelje a mozgásszervi fájdalmait.

A karzsibbadás, vállfájás, gyengeség a nyaki gerinc illetve a mellkaskimenet hibás tartásából, mozgásszervi problémáiból is eredhet. Ezekre esetleg fizikális vizsgálat tán képalkotó vizsgálatokat is kérhet az orvosa.

Enyhe depresszió is okozhatja az ilyen fájdalmakat. Erről pszichiterével kell beszélnie.

Azt tanácsolnám, hogy kérjen a reumatológián fizikoterápiás kezeléseket és gondozást, és kérdezze meg a pszichiátert, hogy nem lenne-e érdemes depresszió elleni gyógyszert is szednie. Háziorvosa is segíthet.

Ezek is nagyon lassan használnak, úgyhogy türelem!

Ha sokat mozog, nyújt, tornázik, az is használni fog az ízületi fájdalmak javításában. Erősebb panaszok esetén bevehet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót is.

Kérdés: 2020. augusztus 14., 21:57; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 17:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése