Reumás panasz

Tisztelt Dr/Úr/Nő Februárban egy reggelre fájdalmak keletkeztek az újjaimban a könyöknèl a tèrdnèl a vállaimnál ahogy behajlítottam őket. A háziorvos beutalt reumatológiára reuma arthitis gyanúval. A reumatológus megvizsgált , vèrvètelre is elküldött. Minden eredmènyem jô azt mondta nem arthitis nem tudja mitöl van. Azóta kb 2 hetente fellángol a vállaim beszűkülnek ès lesugároz az újjaimban . Valami nehezebbet fogok utána fájnak az újjaim ahogy behajlítom ès egy idő mülva lemegy róla. Ha tabletet tartom akkor is plusz elzsibbad az újjaim. A tèrdeimnèl is èrzem a hajlatnál mindkettőnèl pici fájást ha terhelem. Mindenhol èrzem a lágyrèszeket mintha èrzèkenyek lennènek. Mivel pánikbeteg vagyok, kezelt, mèg esetleg a stressz okozhat ilyet de a pszichiáter sem erősitette meg. Fogalmam sincs mit ès merre. Munkámat el tudom látni erős fájdalom nincs de fèlek nehogy valami komolyabb dolog legyen. Mit tanácsol? Merre induljak? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza felső végtagi fájdalmak témában

Kedves Kérdező!

Ha a reumatológiai vizsgálatkor nem találtak sokízületi gyulladásra utaló klinikai jeleket, attól még lehet, hogy a későbbiekben jelentkeznek. Tehát, vissza kellene mennie a reumatológusához, hogy gondozza, kezelje a mozgásszervi fájdalmait.

A karzsibbadás, vállfájás, gyengeség a nyaki gerinc illetve a mellkaskimenet hibás tartásából, mozgásszervi problémáiból is eredhet. Ezekre esetleg fizikális vizsgálat tán képalkotó vizsgálatokat is kérhet az orvosa.

Enyhe depresszió is okozhatja az ilyen fájdalmakat. Erről pszichiterével kell beszélnie.

Azt tanácsolnám, hogy kérjen a reumatológián fizikoterápiás kezeléseket és gondozást, és kérdezze meg a pszichiátert, hogy nem lenne-e érdemes depresszió elleni gyógyszert is szednie. Háziorvosa is segíthet.

Ezek is nagyon lassan használnak, úgyhogy türelem!

Ha sokat mozog, nyújt, tornázik, az is használni fog az ízületi fájdalmak javításában. Erősebb panaszok esetén bevehet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót is.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. augusztus 14., 21:57; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 17:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Másfél hete egy szék megemelésekor fájdalom nyilallt a derekamba/hátam alsó részébe. Napközben elviselhető volt a fájdalom, éjszaka sokkal...
Reumatikus panaszok
Kedves Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Mellkas táji panaszokkal ami kb 5-6 éve fent áll van, hogy csak időszakos. Mozgásra jelentkezik...
Fájdalom érzet a lapockánál és...
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a lapockám és környékén először elkezdtem érezni bizsergést ami később átment...
MR vizsgálat
Üdvözlöm! Az MR eredményemet szeretném ha kielemezné a doktornő, és a lehetséges gyógymodokat elmondaná. E- mailben tudnám küldeni, mert itt...
Mri lelet elemzése
Kedves Doktornő! Legyenszíves a leletem elemzését és tanácsot adni a teendőkről. Köszönettel Mag Tiborné