Feszítő izomom elvágtám a kezemen a kisujamban

Feszítő izomot elvagtam a jobb kezem kis újabban.a műtét ota zsubad a kisujjam es a gyűrűs ujam a műtét utan 2 es fel hetel vagyok.részleges varat szedesem volt idáig meg gipszben vagyok.a kerdesem hogy kell e ujabb műtét illetve,hogy normasil e az ujaim zsibadasa? Illetve mikor tudok vele ujra fogni? koszonom a segítséget elore is

Dr. Holnapy Gergely válasza ínsérülés témában

Tisztelt Hölgyem!

Az ön által leírt tünetek önmagukban nem képeznek újabb műtéti indikációt.

A zsibbadás ez esetben nem "normális" jelenség, azonban az ok kiderítése távolról nem lehetséges. A zsibbadás okaként szerepelhet az ínsérülés mellett lezajlott felületes idegsérülés, de akár a gipsz által kiváltott nyomási tünet is. A funkció várható visszatéréséről javasolt az operáló orvost megkérdezni.

Üdvözlettel:

Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2020. március 12., 16:09 ;Megválaszolva: 2020. március 13., 00:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ínszalag szakadás
Asztalról leesett kés elvágta a nagylábbujjt mozgató ínszalagot a lábfejemen, amit csak bekötöttek, majd 2 hét múlva megoperálták, sajnos műtét...
Műtött ínszalagszakadás újra...
Tisztelt Szakértők! December 2.án műtöttek, mert elszakadt a jobb hüvelykujjam ínszalagja és szalagvarratot készítettek. Egészen tegnap estig...
Rehabilitáció időigénye bicepsz...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő, Egy rossz mozdulatot követően a bicepsz disztális inai el/leszakadtak az alkar izompólyáról és az orsócsontról is....
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...