Rehabilitáció időigénye bicepsz ínszakadást követően.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő, Egy rossz mozdulatot követően a bicepsz disztális inai el/leszakadtak az alkar izompólyáról és az orsócsontról is. Először megfázásom miatt (altatóorvos) , majs műtéti készlet lefogyása miatt (nem sürgős kategória "? ") halasztásra került a műtét, végül 10 nap után az orsócsont átfúrásával a szokásos módon lezajlott és gipszsín rögzítést kaptam. A draint másnap eltávolították, gyulladás, láz, duzzanat nem volt, harmadnap haza is jöttem azzal, hogy 10 napig (varratszedésig) egy-egy clexane-t adjak be magamnak. Itthon a seb átkötözése során (műtét utáni 5. nap) egyrészt azt tapasztaltam, hogy az 1. ujj vonalában az alkaron tenyérnyi felület érzéketlen, másrészt - és ez ami ijesztő - finoman próbáltam az alsó kart az asztalra támasztva kifordítani, de semmi izomreakciót nem tapasztaltam. Arra számítottam, hogy kisebb-nagyobb fájdalom lesz ugyan, de az izomhas megemelkedik és/vagy az alkarom befordul picit. Nem tagadom, elkeseredtem. (Annak ellenére, hogy néhány éve gerinc stabilizációs műtétet követően keményen tettem amit kell és teljesen fel is épültem pár évvel ezelőtt egy zokszó nélkül. Nem vagyok tehát az a nyafogós típus.) Kérdésem az, hogy a fenti műtétet követően és ennyi nappal a műtét után az izom teljes petyhüdt állapota normálisnak (szokásosnak) tekinthető-e az Ön véleménye szerint és várható-e teljes regeneráció? Válaszát előre is köszönöm, jó egészséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ínsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Fontos lenne ismerni a műtét során alkalmazott metszésvezetést, izomleválasztási technikát. Vannak olyan módok, amikor több bőrideg sérül, és izmot is többet érint a beavatkozás, így a regeneráció is tovább tart. Természetesen más szövődmények (sebgyógyulási zavar, hegesedés, stb) is állhat a háttérben. Normál esetben is legalább 6-8 hét kell a rehabilitációhoz. Pontos válaszért operáló orvosát keresse meg, aki a leginkább ismeri az Ön kórtörténetét.

Kérdés: 2013. október 07., 13:50; Megválaszolva: 2013. október 09., 22:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ínszalag szakadás
Asztalról leesett kés elvágta a nagylábbujjt mozgató ínszalagot a lábfejemen, amit csak bekötöttek, majd 2 hét múlva megoperálták, sajnos műtét...
Műtött ínszalagszakadás újra...
Tisztelt Szakértők! December 2.án műtöttek, mert elszakadt a jobb hüvelykujjam ínszalagja és szalagvarratot készítettek. Egészen tegnap estig...
Izomrángás
Boka MR lelet