El lehet-e e kerülni a mütétett?

Jónapot kivánok! Azt szeretném kérdezni, hogy előrehaladodott gerincsérv problémát (egy kis kidudorodás van a beteg csigolya mellett) és másfél hete erős fájdalmaim vannak a bal lábamba fájdalom nyilalik és nehezen járok már aludni se tudok vele erős fájdalomelleni injekciót kapok és a mütétett javasolják. 1995 óta van a gerincsérvem. Kérdezném, hogy van e lehetőség a mütétet elkerülni célzott gyogytornával? 3 szor voltam az ORFI-ban az utobbi években. 1956-ban Paralizis (időben kigyogyitott) Fém betétett használok a cipőmben. Fizika munkát végeztem egész életemben mint szakember (lakatos) Sokat cipekedtem.

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

A gerincsérv okozta lesugárzó fájdalmakat gyakran eredményesen kezeljük speciális gyógytornával. Nagyon erős gyulladás esetén azonban nem végezhető ilyen torna sem. Másfél hetes panaszok izomgyengeség vagy bénulás nélkül nem indokolnak feltétlen műtétet egyelőre. Még 1-2 hétig várhat a gyulladáscsökkentők hatására, esetleg kaphat infúziós kezelést, hátha eljut odáig, hogy tornával kezelhető legyen. Ha azonban nem tudják a gyulladást gyógyszeresen csökkenteni hetekig, és operálható elváltozása van, akkor legokosabb, ha elvégzik a műtétet.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2016. február 08., 20:51 ;Megválaszolva: 2016. február 18., 08:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki mintában...
Porckorongsérvtől lehetnek a...
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor...
Gyógyítható-e porckorong sérv...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A...
Porckorongsérv és túrakajakozás
Porckorongsérv: indokolt a műtét?
Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali...