magas szárú cipő

Tisztelt Doktor úr! 68 éves vagyok. Vannak ízületi problémáim (csípő, derék, térd) , amik hol jobbak, hol rosszabbak, valamint boka sülyedésem. Előbbieket gyógytornával, utóbbit gyógybetéttel igyekszem karban tartani. Elég aktív vagyok, napi 6-8 órát jövök, megyek a lakásban, és azon kívül is. A lábam azonban egyre nehezebben bírja. Ha otthon magas szárú cipőben vagyok, akkor sokkal kevésbé fárad el, ill. fájdul meg a lábam, csípőm. Gondolom, hogy ez utcai cipőnél is beválna. Azt szeretném kérdezni, hogy az állandó, vagy gyakori magas szárú cipő viselése nem gyengíti-e el a boka izmokat, szalagokat, vagyis nem teszek-e rosszat vele hosszabb távon. Tisztelettel Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza magas szárú cipő viselése témában

Tekintettel arra, hogy a magas szárú cipőt nem a nap 24 órájában viseli, nem várható a boka szalagrendszerének lazulása, elváltozása. Vannak a világnak olyan részei, ahol napi 20 órát is viselnek ilyen lábbeliket és nem alakul ki miattuk számottevő elváltozás.

Kérdés: 2015. december 28., 20:57; Megválaszolva: 2016. január 03., 23:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...
Izületi panasz
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja hallok egy fura hangot törzsfordítás közben. Ez a hang csukott szájnál kevésbé érzékelhető de nyitottnál még...
Nyaki gerinc - szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni nyaki MR leletem értelmezéséhez, illetve érdeklődnék, hogy a panaszok alapján...