Térdfájdalom

Tisztelt doktor úr! Egy hete fáj a térdem, alig tudok ráállni, csak sántítva tudok járni. A térd fölötti rész teljes szélességéében meg van dagadva (reggelenként kevésbé, estére nagyon) , oldalt, a külső részen szintén egy fél diónyi púp van, valamint a térdkalács alatti részen úgy érzem, mintha egy tüzes ék lenne benne, ami fájdalmasan feszíti. Sem rendesen behajlítani, sem kinyújtani nem tudom. Esténként munka után (ülőmunkát végzek) vizesruháztam, Flector géllel kenegettem, de semmit nem javult. Tegnap végül háziorvoshoz fordultam, aki elküldött röntgenre, melynek véleménye a következő: az izületi rés laterálisan kicsit tágabb, medialisan kicsit szűkebb. A tibia ízfelszínénél enyhe subcondralis sclerosis van. A kérédésem az lenne, ha csak ilyen kicsi elváltozás van, ez nem indokolja az erős fájdalmat, és dagadást, akkor mi lehet még? Én biztos voltam benne, hogy valami porc sérülés lehet, mert régebben (kb 2 éve) ráestem erre a térdemre, azóta nem volt tökéletes, de ezt most a röntgen kizárta. Értetlenül állok a dolog előtt. Kaptam gyógyszert és kenőcsöt, de az orvoshoz visszamenni a helyettesítések miatt csak napok múlva tudok. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd fájdalom témában

Vizsgálat nélkül és a filmek, dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A röntgen nem tudja kizárni a porcsérülést. Azt csak ultrahang, MR vizsgálat és a fizikális vizsgálat együttesen tudja kizárni. Leírása alapján Én a kezdődő kopás generálta gyulladás és közepes fokú porckárosodás, esetleges porcleválás együttes hatásának tudom be a térdfájdalmát. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt és nem szteroid gyulladáscsökkentőt. Kerülje a melegvíz használatát és kímélje a térdét.

Kérdés: 2015. július 22., 08:29; Megválaszolva: 2015. július 25., 13:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)