Mozgasszervi eredetu?

Kedves Webbeteg! Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy kb.4 honapja tarto bal oldali labfajasom van ami a terhajlat alatti-feletti reszre hangsulyosabb. Az elso alkalommal surgossegire mentem hogy nem e trombozis, azt akkor hal istennek ultrahanggal kizartak, vert vettek.Elkuldtek mondvan mozgasszervi eredetu a problema. Igy elmentem reumatologushoz, ott iliotobialis szalag syndromaval elkuldtek fizikoterapiara, javulas nem volt.Csinaltak terd osszehasonlito rontgent nem volt elvaltozas.Onnan ortopediara, ludtalpbetet, fuzo, ranezesre gerincserv.Sportkorhazba szinten isiaszos diagnoziassal hazakuldtek, jarjak uszni minimum 10 evig. Kozben elmentem ersebeszetre, orokolt venatagulatom van, amire annyit mondtak kenjem es szedjek Detralexet ha esetleg dagadna, nehezlaberzes lenne, es ha a gyermekeim kicsit nagyobbak lesznek mutessem meg.17 honapos ikreim vannak.Egyedul vagyok veluk itthon. Aztan idonkent kezdett bizseregni a labam, hatam is elmentem ideggyogyaszatra, semmilyen izomgyengeseg vagy erzeskieses nem volt.Elkuldott lumbalis gerinc Mr vizsgalatra, amit szinten rendben talaltak, igy neurologiai ookot kizartak.Beutaltak terdizuleti ultrahangra. A tegnap megtortent a vizsgalat. Ezt irtak a papiromra: A suprapatellaris bursaban folyadek nem lathato. A lig.pat.ep. A quadriceps in tapadasanal a rostok kisse echoszegenyebbek; 5 mm-es degeneratio is van. Az oldalszalagok es a hatso keresztszalagok epek. Az elulso keresztszalag nem itelheto meg. Meniscus elteres nelkul. Izuleti resben keves folyadek lathato. A poplitealis arok szabad. A fossa patellaris sekelyebb, a porca normal szerkezetu. A femur condylusok porca megtartott. Velemeny: jelzett synovitis.Patella instabilitas indirekt jelei. Ezek tudataban mit tudnak nekem mondani? valoban mozgasszervi eredetu a problema? Hogy es mivel kezeljem? Sok menes utan erosodik. Amikor hatrafeszitem a labfejem egy fokkal erosebben huzodik mint a masik labam.Kompresszios terdzoknit hordok. Kerem segitsenek hogyan tovabb.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza láb fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Azt látom, hogy sok helyen járt és sokféle kivizsgálás történt, de azt nem tudom, hogy milyen kezeléseket kapott eddig. Az érpanaszokra a Detralex jó, de néha egyéb gyógyszerek (gyulladáscsökkentő, MagneB6) is sokat segíthetnek. Továbbá meg lehetne próbálni izomlazító és nem szteroid gyulladáscsökkentő szedését is, illetve a térdízületi érintettség miatt valamilyen porcerősítő szedését is. Ha panaszai nem javulnak akkor ismételt ortopédiai, ideggyógyászati szakrendelés javasolt.

Kérdés: 2015. február 14., 08:01; Megválaszolva: 2015. február 18., 22:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom