• Lábfájás, menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 25 éves 48 kilós lány vagyok. Kb egy hete fájdogál a bal lábam, egyszer a bokámnál, egyszer a combomnál, egyszer a térdhajlatomnál, mikor hol. Bedagadva nincs, visszereim nincsenek. Eléggé félek a betegségektől, néhany éve pánikbeteg vagyok, nem rég pedig kiderült, hogy van egy enyhe mitrális prolapsusom. Tegnap megjött a menstruacióm, ami elég enyhe vérzéssel jár és alvadt vér is távozott. Összefügghet a labfájdalom és a menstruaciós "zavar", illetve lehet e nekem ilyen korban trombózisom? Nem dohányzom és csak nagyon ritkán fogyasztok alkoholt. Próbalok egészségesen élni, de sajnos ülőmunkát végzek. Köszönettel Kinga

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a láb fájdalom témában

        Kedves Kinga! Nem hiszem hogy összefügg. De trombózis bármikor lehet. Ha nem dagadtabb mint az ellenoldani, nem duzzadt, laza az izom, akkor remélhetőleg nincs. Ha nem javul, meg kell mutatni orvosnak, első körben háziorvosnak pár napon belül. A menstruáció kapcsán egyéni a mennyiség, ill. alvadék lehet benne. Ha ez változott a korábbiakhoz képest, akkor érdemes nem sürgős jelleggel, de felkeresni nőgyógyászt. A 48 kg kevésnek tűnik, bár nem ismerem a testmagasságot. BMI-t lehet interneten is számolni. Ha jár hasi panasszal, puffadással, hasmenéssel lehet felszívódási zavarra is gondolni, pl. lisztérzékenység miatt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 06., 22:37; Megválaszolva: 2018. december 11., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: