• Fájdalmas csomó a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül egy hete fájdalmat kezdtem érezni a talpamban, a lábujjak mögötti talppárna talpboltozat felőli tövében. Néhány napja lilásan elszíneződött duzzanat jelent meg ugyanott a talpamon. Az ujjak és a lábfej egyéb mozgatására nem érzek fájdalmat, kizárólag nyomásra érzékeny. A panaszok általában pihentetés után enyhülnek. Nagyjából 2 éve korrekciós talpbetétet hordok, amelynek harántemelő párnázata most nyomja ezt a fájdalmas pontot, ezért a talpbetétet jelenleg nem is használom. Az utóbbi időben - néhány hete - a talp- és bokaproblémáim enyhítésére lábfejtornát végzek és egyenesúlyozó párnát is használok. Érdeklődni szeretnék, hogy véleménye szerint mi okozhatja a problémát, szükséges-e szakorvoshoz fordulnom, esetleg otthoni kezeléssel, pihentetéssel is orvosolható a helyzet. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a láb fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A lilásan elszineződött duzzanat, ha nagy, akkor meg kellene mutatnia szakorvosnak. Ha csak kicsit duzzadt, akkor várhat vele és pihentetheti, hűtheti, függetlenül a színétől. A lilás elszineződés és a terhelési fájdalom leginkább sérülésre utalnak, mely létrejöhetett úgy is, hogy ön esetleg nem emlékszik rá, esetleg túlterheléstől, túl sok nyomástól sérülhettek a szövetek. Összességében igaz, hogy ha nem tud járni, akkor mutassa meg orvosnak (háziorvos is megfelel), ha nem múlik el 2-3 hét alatt akkor pedig szakorvosnak. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. november 11., 08:43; Megválaszolva: 2019. november 12., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: